25 Απρ 2024
READING

100 δισεκατομμύρια δολάρια σε “ανεπιθύμητα” δώρα και προιόντα θα επιστραφούν στις ΗΠΑ φέτος

2 MIN READ

100 δισεκατομμύρια δολάρια σε “ανεπιθύμητα” δώρα και προιόντα θα επιστραφούν στις ΗΠΑ φέτος

100 δισεκατομμύρια δολάρια σε “ανεπιθύμητα” δώρα και προιόντα θα επιστραφούν στις ΗΠΑ φέτος

Οι Αμερικανοί καταναλωτές αναμένεται να επιστρέψουν πίσω ένα επιβλητικό 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε “ανεπιθύμητα” δώρα που αγοράστηκαν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Οι retailers και τα brands αναμένουν αύξηση στις επιστροφές προιόντων κατά 6% από πέρυσι, σύμφωνα με την Optoro, καθώς ο αριθμός των πωλήσεων κατά τη διάρκεια των διακοπών αναμένεται να έχει αυξηθεί κατά περίπου 5% σε περίπου 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οι online έμποροι λιανικής πώλησης πρόκειται να επιβαρυνθούν περισσότερο, με ένα από τα τρία αντικείμενα που αγοράζονται μέσω διαδικτύου να επιστραφούν.

Οι άνθρωποι “χρησιμοποιούν τα σπίτια τους ως γκαρνταρόμπες” και αγοράζουν αντικείμενα σε πολλά χρώματα και μεγέθη, με αποτέλεσμα να επιστρέφονται περίπου τα μισά από τα γυναικεία ενδύματα.

Αυτό επηρεάζει και την κερδοφορία άμεσα καθώς τα προϊόντα που διαφορετικά θα ήταν διαθέσιμα για αγορά στα αποθέματα, βρίσκονται σε αποθήκες για εβδομάδες μετά την επιστροφή.

Πολύ λίγες εταιρείες είναι εξοπλισμένες με τα συστήματα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της “πολύπλοκης” πρόκλησης της ανάστροφης εφοδιαστικής σε τέτοιους όγκους, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε προϊόν που επιστρέφεται πρέπει να αντιμετωπίζεται μεμονωμένα.

Για τα αντικείμενα που περιλαμβάνουν μόδα και ηλεκτρονικά, αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που θα ξαναμπούν προς πώληση, νεότερες σειρές ενδέχεται να έχουν ήδη κυκλοφορήσει.

Αυτό οδηγεί επίσης σε μεγάλες ποσότητες ειδών που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής, περίπου 2.5 δισεκατομμύρια κιλά επιστρεφόμενων εμπορευμάτων, το ισοδύναμο 5600 πλήρως φορτωμένων αεροσκαφών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.