Η Ikea επενδύει στην start up Optoro με τεχνολογία διαχείρισης επιστροφών προιόντων

Η Ikea επενδύει στην start up Optoro με σκοπό να γίνει μια επιτυχημένη επιχείρηση κυκλικής οικονομίας.

Η τεχνολογία της Optoro, η οποία βοηθά τους retailers να διαχειρίζονται και να μεταπωλούν τις επιστροφές προιόντων τους μειώνοντας παράλληλα τα απόβλητα, θα εφαρμοστεί τώρα σε 10 κέντρα διανομής Ikea, 50 καταστήματα λιανικής πώλησης και το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της στις ΗΠΑ.

Η Ikea δήλωσε ότι σκοπεύει να αναπτύξει τις αναλύσεις δεδομένων Optoro και την τεχνολογία εκμάθησης μηχανών σε περισσότερες τοποθεσίες και αγορές στο μέλλον.

Η ΙΚΕΑ έχει αποστολή να γίνει επιχείρηση κυκλικής οικονομίας μέχρι το 2030 και χρειάζεται εταίρους όπως η Optoro που μπορεί να βοηθήσει να πετύχει τον στόχο της.

Η λύση της Optoro θα επιτρέψει να εξαλείψει ένα μεγάλο μέρος των συνεπειών που δημιουργούνται στην αντίθετη αλυσίδα εφοδιασμού, από την ελαχιστοποίηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνονται στην επιστροφή μέχρι την εξεύρεση των καλύτερων επόμενων κατοικιών για τα επιστρεφόμενα αντικείμενα.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Optoro Tobin Moore πρόσθεσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Ikea Retail, παγκόσμιο ηγέτη στο σχεδιασμό ενός πιο βιώσιμου λιανικού μέλλοντος.

“Η Ikea μοιράζεται την αποστολή μας να κοιτάξουμε την καινοτομία και την τεχνολογία για να οικοδομήσουμε την κυκλική οικονομία. Μέσω της συνεργασίας μας, θα είμαστε σε θέση να επιτύχουμε ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο στη μείωση των αποβλήτων από τις επιστροφές, βελτιώνοντας παράλληλα την εμπειρία των πελατών για να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. “