19 Απρ 2024
READING

Το 40% των Αμερικανών αγόρασε από εταιρείες Direct to Consumer το 2019

3 MIN READ

Το 40% των Αμερικανών αγόρασε από εταιρείες Direct to Consumer το 2019

Το 40% των Αμερικανών αγόρασε από εταιρείες Direct to Consumer το 2019

Το 40% των Αμερικανών πραγματοποίησε μια αγορά από μάρκες άμεσων (DTC) κατά το τελευταίο έτος, σύμφωνα με νέα έρευνα της εταιρείας επικοινωνίας Diffusion.

DTC είναι τα νέα εμπορικά σήματα που πουλάνε απευθείας στους καταναλωτές χωρίς ενδιάμεσους retailers.

Από αυτούς τους αγοραστές, το 14% δήλωσε ότι πραγματοποίησαν μεταξύ 1% και 19% των αγορών τους από εταιρείες DTC. Εν τω μεταξύ, μόνο το 2% δήλωσαν ότι πραγματοποίησαν σχεδόν όλες τις αγορές τους μέσω σημάτων DTC.

Οι αξιοσημείωτες κατηγορίες για την αγορά DTC έναντι των παραδοσιακών λιανικών προϊόντων περιλάμβαναν προϊόντα υγείας και ομορφιάς (35%), είδη ένδυσης (34%) και τεχνολογία και συσκευές (26%).

Ο κύριος λόγος για την επιλογή της DTC έναντι ενός παραδοσιακού λιανοπωλητή ήταν το κόστος (48%), ακολουθούμενο από γρήγορη, δωρεάν αποστολή και εύκολη επιστροφή (43%).

Οι καταναλωτές ανέφεραν ότι βρήκαν τις μάρκες DTC μέσω social media ή inluencers (19%), διαφημίσεις στο διαδίκτυο (18%), από στόμα σε στόμα η φίλους (15%), online κριτικές (14%). Μόνο το 9% ανέφερε ότι ακούει για μάρκες μέσω διαφημίσεων podcast.

Οι μάρκες DTC μετακινούνται ολοένα και περισσότερο στον φυσικό χώρο, θολώνουν τις γραμμές μεταξύ του επιχειρηματικού μοντέλου τους και του παραδοσιακού λιανικού εμπορίου.

Στην έρευνα της Diffusion, οι καταναλωτές έδειξαν ενδιαφέρον για να επισκεφτούν φυσικά καταστήματα απο DTC εταιρείες για να αποκτήσουν την αίσθηση του προϊόντος (37%), για λόγους ευκολίας (32%) ή για να πάρουν το προϊόν αμέσως (28%). Εξέφρασαν επίσης ενδιαφέρον για την επίσκεψη πολλαπλών σημάτων DTC σε ένα σημείο (27%).

Οι πιο δημοφιλείς τοποθεσίες για ψηφιακές μάρκες για να ανοίξουν ένα κατάστημα είναι η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και η Βοστώνη.

Αλλά αυτό μπορεί να αποκλείει μεγάλα τμήματα της χώρας, αναγκάζοντας τις εταιρείες DTC να βρουν άλλα μέσα για να προσελκύσουν αυτούς τους πελάτες στα εμπορικά τους σήματα.

Εταιρείες όπως η BrandBox και η b8ta προσφέρουν εργαλεία για να διευκολύνουν τη μετάβαση σε φυσικά καταστήματα ευκολότερα για τις “ψηφιακές μάρκες”.

Οι εταιρείες DTC δημιουργούν επίσης pop up καταστήματα για τη δοκιμή σε φυσικούς χώρους. Η Glossier της Skincare, η οποία έχει δύο μόνιμες τοποθεσίες, άνοιξε επτά pop up θέσεις στα καταστήματα της Nordstrom αυτόν τον μήνα. Η Birchbox ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι άνοιξε 500 προσωρινά pop ups στο Walgreens για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Άλλες μάρκες γίνονται πιο δημιουργικές με το πώς μπαίνουν σε φυσικούς χώρους. Το εμπορικό σήμα Burrow είχε συνεργασίες με καφετέριες και συνεργατικούς χώρους για να δώσει στους καταναλωτές την ευκαιρία να δουν τα προϊόντα πριν κάνουν μια αγορά και η Outer δημιούργησε ένα πρόγραμμα που θα επέτρεπε στους υπάρχοντες πελάτες να “ανοίξουν τα σπίτια” τους σε πιθανούς πελάτες που θέλουν να δουν ένα προϊόν από κοντά.

Ορισμένοι παραδοσιακοί λιανοπωλητές έχουν αναζητήσει τρόπους για να επωφεληθούν από τη δημοτικότητα των ψηφιακών brands, είτε με τη φιλοξενία pop ups είτε με την εξαγορά τους.

Η Walmart, για παράδειγμα, αγόρασε τις μάρκες DTC Bonobos, ModCloth, Eloquii και Allswell, παρόλο που αργότερα πούλησε το ModCloth.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.