25 Απρ 2024
READING

Superstar | Κουλτούρα πολιτισμού και αθλητιμσού για 50 χρόνια

2 MIN READ

Superstar | Κουλτούρα πολιτισμού και αθλητιμσού για 50 χρόνια

Superstar | Κουλτούρα πολιτισμού και αθλητιμσού για 50 χρόνια

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του, το adidas Superstar έχει διακριθεί ως μια εικόνα του μοντέρνου σχεδιασμού, που ταιριάζει στα πόδια όλων των ομάδων και των αθλητών στο προσκήνιο του πολιτισμού παγκοσμίως.

Ένας “δημιουργός” στο γήπεδο και ένας “στυλίστας” από το δρόμο, η υπερβατική σιλουέτα έχει γίνει το go-for για καλλιτέχνες, σχεδιαστές, μουσικούς και αθλητές.

Ποτέ δεν απομακρύνεται από την κληρονομιά του, το παπούτσι-brand έχει περάσει εδώ και δεκαετίες ως η στολή των αλλαγών της αθλητικής βιομηχανίας.

Η αρχική σιλουέτα του Superstar γεννήθηκε ως ανταπόκριση σε νέα επίπεδα αθλητισμού που έφερε το μπάσκετ.

Πριν από την κυκλοφορία του παπουτσιού, οι ομάδες σχεδίασης της adidas στη Γερμανία και τη Γαλλία διερεύνησαν τρόπους για να αναπτύξουν το rubber toe καπάκι ως προστατευτική λεπτομέρεια.

Με την προσθήκη των ξεχωριστών νευρώσεων που έχουν γίνει συνώνυμες με το Superstar όπως το γνωρίζουμε σήμερα, η adidas France εισήγαγε το προιόν και έκανε επανάσταση στον τομέα της υποδηματοποιίας.

Η σιλουέτα, πρωτοπορώντας με τις τεχνολογίες επιδόσεων, έγινε γρήγορα ένα αγαπημένο παπούτσι στο γήπεδο, αλλάζοντας για πάντα τον σχεδιασμό των παπουτσιών καλαθοσφαίρισης και έγινε αθλητικός μύθος με θρυλικούς χρήστες όπως ο Kareem Abdul-Jabbar.

Υπερβαίνοντας τις επιδόσεις στο γήπεδο, το Superstar δεν έχει πάψει ποτέ να σπρώχνει την “κουλτούρα του δρόμου” προς τα εμπρός.

Μόλις φορέθηκε από τους θρυλικούς παίκτες μπάσκετ της δεκαετίας του ’70 και του ’80, η σιλουέτα υιοθετήθηκε από την Νέα Υόρκη στην καρδιά της επανάστασης hip-hop.

Για μισό αιώνα, οι αθλητές, οι καλλιτέχνες, οι δημιουργοί αλλά και οι αντισυμβατικοί έκαναν το Superstar “δικό τους”, αναδημιουργώντας και σχεδιάζοντας το, για να προσθέσουν νέα σημασία στην εικονική κληρονομιά της σιλουέτας κάθε φορά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.