02 Μάι 2024
READING

Ο αυστηρός τρόπος με τον οποίο ο Steve Jobs παρακολουθούσε τον σχεδιασμό στην Apple

3 MIN READ

Ο αυστηρός τρόπος με τον οποίο ο Steve Jobs παρακολουθούσε τον σχεδιασμό στην Apple

Ο αυστηρός τρόπος με τον οποίο ο Steve Jobs παρακολουθούσε τον σχεδιασμό στην Apple

Ποτέ μην εκπλήσσεις τον Steve Jobs. Ο Bob Baxley έμαθε αυτό το μάθημα γρήγορα και καλά στον προηγούμενο ρόλο του ως διευθυντή σχεδιασμού για το Apple Online Store.

Ο Baxley συμμετείχε σε κριτικές σχετικά με το design σε μια εταιρεία σαν την Apple που έγινε η πιο κερδοφόρα εταιρεία στον κόσμο και συνεργάστηκε με τον Steve Jobs.

Οι ανασκοπήσεις σχεδιασμού στην Apple είχαν μια τακτική εβδομαδιαία επανάληψη, στην συνάντηση της Δευτέρας συζητώντας τα έργα που βρίσκονται σε υλοποίηση αλλά και τις παραδόσεις project για την εβδομάδα.

Η Τρίτη είχε μια ομαδική αναθεώρηση δύο ωρών όπου όλη η ομάδα σχεδιαστών έδειχνε σε τι εργάζεται και όλοι παρακολουθούσαν και κρατούσαν σημειώσεις.

Το υπόλοιπο της Τρίτης και Τετάρτη ήταν αφιερωμένα στη βελτίωση της εργασίας σχεδιασμού. Η δομή της Πέμπτης αντικατόπτριζε την επισκόπηση της Τρίτης και την Παρασκευή η ομάδα καθόταν με τον Steve Jobs και την εκτελεστική ομάδα και επανεξέταζε το έργο για την εβδομάδα για άλλες δύο ώρες.

Ο Baxley το θυμάται ως μια πολύ έντονη διαδικασία. Οι άνθρωποι έπρεπε να παρουσιάζουν το έργο τους κάθε 48 ώρες βασικά. Θυμάται τη διαδικασία ως λίγο σαν “παράσταση”, όπου τη Δευτέρα κάναμε κάποιες ιδέες για το τι πιστεύουμε ότι θα είχαμε για την εβδομάδα.

Την Τρίτη είχαμε την αρχική εκτέλεση των “σκηνών”. Την Πέμπτη υπήρχε μια “πρόβα”και την Παρασκευή ήταν η παράσταση με την εκτελεστική ομάδα.

Ο Baxley στην συνέχεια ανέλαβε να ηγείται της ομάδας σχεδιασμού στο Pinterest, αλλά δεν έφερε αυτή την ακριβή διαδικασία αναθεώρησης στις ομάδες σχεδιασμού εκεί.

Διαπίστωσε ότι η αυστηρότητα και συχνότητα της διαδικασίας δεν θα λειτουργούσε σε άλλα περιβάλλοντα. Αλλά εφάρμοσε ένα βασικό στοιχείο από την Apple: παρακολουθούσε την εργασία σχεδιασμού νωρίς και συχνά.

Ο Baxley θυμήθηκε μια συνέντευξη με τον Steve Jobs από το περιοδικό Wired: «Ο δημοσιογράφος είπε:« Η δουλειά σου πρέπει να είναι τόσο διασκεδαστική, απλά να κάθεσαι εδώ και να έρχονται οι σχεδιαστές να παρουσιάζουν όλη αυτή τη σπουδαία δουλειά.

Και τότε ο Steve Jobs απάντησε αυστηρά.”Όχι, δεν λειτουργεί καθόλου έτσι, αν κάποιος φέρει ποτέ κάτι που με εκπλήσσει, κάτι είναι λάθος στη διαδικασία”.

Ο Steve Jobs ήθελε να παραλοκουθεί “στενά” και συχνά την ομάδα σχεδιασμού και αυτό του έδινε την ευκαιρία να δορθώνει γρήγορα ότι δεν ήταν καλό.

Αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο στην παρακολούθηση τος σχεδιασμού και του design και είναι γνωστό ότι πίστευε πάρα πολύ στην καλαισθησία και την αξία της.

Δεν άφηνε καμία λεπτομέρεια χωρίς να ασχοληθεί και ήθελε να γνωρίζει κάθε αλλαγή στον σχεδιασμό.

Είναι γνωστό ότι στο πανεπιστήμιο παρακολούθησε μαθήματα καλλιγραφίας τα οποία τον επηρέασαν καταλυτικά στην σημασία που έδινε στο εξαιρετικό design.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.