25 Απρ 2024
READING

Η Dolce & Gabbana έχει ένα νέο σχέδιο “διαδοχής”

2 MIN READ

Η Dolce & Gabbana έχει ένα νέο σχέδιο “διαδοχής”

Η Dolce & Gabbana έχει ένα νέο σχέδιο “διαδοχής”

Ο Domenico Dolce και ο Stefano Gabbana θα μεταβιβάσουν τελικά τον έλεγχο στην οικογένεια του Dolce με μια κίνηση που αποκλείει την πώληση σε επενδυτές ή την είσοδο άλλων μετόχων.

Οι Domenico Dolce και Stefano Gabbana έχουν συχνά την επιχείρησή τους σε αντίθεση με τα εταιρικά πρότυπα. Μετά από χρόνια λέγοντας ότι η επιχείρησή τους θα κλείσει όταν θα πάρουν σύνταξη, τελικά τώρα έχουν αλλάξει γνώμη: η Dolce & Gabbana θα περάσει στην ιδιοκτησία της οικογένειας Dolce.

Η Dolce & Gabbana έχει αναπτυχθεί από το 1985 που ιδρύθηκε ως μια σέξι, ιδέα των δύο φίλων από την εποχή της disco. Αλλά στην πραγματικότητα είναι μια οικογενειακή υπόθεση.

Οι γονείς του Dolce εγκατέλειψαν τη δουλειά τους και μετακόμισαν στην περιοχή του Μιλάνου από μια μικρή πόλη στη Σικελία για να βοηθήσουν το duo να ξεκινήσει τη μάρκα.

Ο αδελφός του Dolce Alfonso, 54 ετών, είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Η αδελφή τους Ντόρα, 64 ετών, είναι υπεύθυνη για την έρευνα και την ανάπτυξη της συλλογής.

Υπάρχουν ανίψια και ανιψιές που εμπλέκονται, και ακόμη και οι νέοι στην οικογένεια είναι καλοδεχούμενοι αν το επιλέξουν.

Οι συνέταιροι και κάποια στελέχη ελέγχουν το 40% των μετοχών της Dolce & Gabbana. Η οικογένεια Dolce, μέσω της Alfonso και της Dora, ελέγχει το 20% της εταιρείας, η οποία απασχολεί 5.500 άτομα παγκοσμίως.

Για τη χρήση 2018/2019, είχε έσοδα ύψους 1,35 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 4,6% από 1,29 δισεκ. ευρώ την προηγούμενη δωδεκάμηνη περίοδο.

Τα γυναικεία ρούχα αντιπροσωπεύουν το 55% των εσόδων, με το 39% από τα ανδρικά και το 6% από τα παιδιά.

Λίγο περισσότερο από το ήμισυ των εσόδων προέρχονται από την Ευρώπη, 22% από την Ασία, με εξαίρεση την Ιαπωνία και την Κορέα ,16% από τις ΗΠΑ, και 5% από την Ιαπωνία και την Κορέα.

Το να σκέφτεται διαφορετικά έχει επιτρέψει στην εταιρεία να λαμβάνει αποφάσεις που αποδείχθηκαν καθοριστικές για την επιτυχημένη πορεία της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.