25 Απρ 2024
READING

Το “millennialization” των κατοικίδιων ζώων

3 MIN READ

Το “millennialization” των κατοικίδιων ζώων

Το “millennialization” των κατοικίδιων ζώων

Η φροντίδα των κατοικίδιων ζώων έχει γίνει τα τελευταία χρόνια μια από τις πιο “ζωηρές” κατηγορίες καταναλωτών. Και η κατηγορία έχει ακόμα μεγαλύτερο περιθώριο ανάπτυξης επειδή η ζωτικότητα που καθορίζει την κατηγορία είναι πολυδιάστατη: οι νέοι καταναλωτές, ειδικά οι millennials και ο Gen Zers, συνεχίζουν να εισέρχονται στην αγορά.

Τα κατοικίδια ζώα φροντίζονται πιο επιμελώς, και η ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων γίνεται βαθιά συναισθηματική.

Νέοι καταναλωτές

Η κυριότητα των κατοικίδιων ζώων είναι αυξημένη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με την American Pet Products Association (APPA), το 68% των αμερικανικών νοικοκυριών, ή περίπου 85 εκατομμύρια οικογένειες, κατέχουν ένα κατοικίδιο ζώο, από 56% το 1988.

Η γενιά των millenials είναι πλέον η μεγαλύτερη ομάδα ιδιοκτητών κατοικιδίων με τουλάχιστον ένα κατοικίδιο ζώο.

Οι Gen Zs είναι επίσης ενθουσιασμένοι με τα κατοικίδια ζώα: μια έρευνα για 1.000 άνδρες ηλικίας 11-17 ετών από την Gen Z, έδειξε ότι σχεδόν το 80% έχει ένα κατοικίδιο ζώο στο σπίτι τους.


Αλλαγή φροντίδας κατοικίδιων ζώων

Οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων φροντίζουν τα κατοικίδια ζώα τους όπως ποτέ άλλοτε. Σύμφωνα με έρευνα, πέρυσι οι Αμερικανοί ξόδεψαν 11 δισεκατομμύρια δολάρια για την περιποίηση των κατοικιδίων τους.

Το ένα τρίτο των ιδιοκτητών δήλωσαν ότι αγόρασαν παιχνίδια για τα κατοικίδια ζώα τους, ενώ το 17% αγόρασε κοστούμια κατοικίδιων ζώων και το 10% αγόρασε υπηρεσία για βόλτα κατοικίδιων ζώων.

Οι millenials είναι πιο πιθανό να ξοδέψουν χρήματα για τα κατοικίδια ζώα τους παρά για τον εαυτό τους με πολυτελή είδη όπως ρούχα, δώρα, καλλωπισμούς, αξεσουάρ, υπηρεσίες και ακόμη και ασφάλεια κατοικίδιων ζώων.

Συναισθηματική ιδιοκτησία

Συνήθως ότι οι άνθρωποι είχαν σκύλους ως έναν φύλακα ή έναν απλό συντροφικό ρόλο. Αλλά τα κατοικίδια ζώα σήμερα είναι λιγότερο χρηστικά και πιο κεντρικά για τη συναισθηματική ευεξία των ιδιοκτητών τους.

Δείτε αυτούς τους λόγους πίσω από την ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων σύμφωνα με το Statista 2019:

Το κατοικίδιο ζώο είναι ο καλύτερος φίλος μου 66%
Το κατοικίδιο ζώο μου είναι το “παιδί” μου το 33%
Το κατοικίδιο ζώο μου είναι ο “θεραπευτής” μου 25%


Μια κατηγορία που αναπτύσσεται με αλλαγή στις καταναλωτικές συμπεριφορές είναι ένα business “χρυσωρυχείο” για εμπόρους που το κατανοούν.

Και όμως, πολλές μάρκες στην αγορά των κατοικίδιων ζώων δεν αξιοποιούν αυτό το θέμα όταν σχεδιάζουν και απευθύνονται σε αυτούς τους εξαιρετικά αφοσιωμένους, συναισθηματικά συνδεδεμένους καταναλωτές κατοικίδιων ζώων.

Εδώ είναι τρία πράγματα που πρέπει οι εταιρείες να αρχίσουν να κάνουν σήμερα για να ενισχύσουν περαιτέρω το σήμα φροντίδας κατοικίδιων ζώων σας και να αυξήσουν τη συνάφεια του με τα κατοικίδια ζώα που κατέχουν οι άνθρωποι:

Humanize: Είτε είναι καλό είτε όχι, οι άνθρωποι εξανθρωπίζουν το περιβάλλον του κατοικίδιου τους – «αναβαθμίζουν» τα προϊόντα σε ανθρώπινα πρότυπα. Δείτε τις γενικές τάσεις των κατηγοριών τροφίμων για να παρακολουθήσετε τις τάσεις των τροφών για τα κατοικίδια ζώα Η τροφή για ζώα συντροφιάς είναι ολοένα και πιο επικεντρωμένη στην υγεία και είναι οργανική, όπως τα ανθρώπινα τρόφιμα, ενώ η γαστρονομική εμπειρία βελτιώνεται καθώς τα τρόφιμα για ζώα συντροφιάς συχνά διατίθενται στο εμπόριο ως «γκουρμέ», «απολαυστικό» ή / και «πριμοδότηση».

Σκοπός: Δεδομένου του ζωτικού και συναισθηματικού ρόλου που παίζουν τα κατοικίδια ζώα στις ζωές των ιδιοκτητών τους, τα έξυπνα εμπορικά σήματα κατοικίδιων ζώων μπορούν να ηγηθούν με “σκοπό”. Ο σκοπός μπορεί να αφορά διάφορες πτυχές της καλής διαβίωσης των ζώων, όπως τρόφιμα και θρεπτικά συστατικά, κατοικίες για κατοικίδια ζώα χωρίς οικογένειες ή στάσεις κατά της αμέλειας ή της σκληρότητας.

Δέσμευση: Για πολλούς millenials, η ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων καθυστερεί ή αντικαθιστά τα παιδιά. Και αυτό είναι μόνο ένας από τους ιδιαίτερα φορτισμένους, συναισθηματικούς λόγους πίσω από την ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.