24 Απρ 2024
READING

Ένα εξαιρετικό Aldi στην Σανγκάη στην Κίνα

3 MIN READ

Ένα εξαιρετικό Aldi στην Σανγκάη στην Κίνα

Ένα εξαιρετικό Aldi στην Σανγκάη στην Κίνα

Η Aldi εισήλθε στην κινεζική αγορά με δύο πιλοτικά καταστήματα στη Σαγκάη.Το άνοιγμα των καταστημάτων ακολουθεί δύο χρόνια πωλήσεων στο διαδίκτυο, γεγονός που τους επέτρεψε να δοκιμάσουν τη δεκτικότητα της αγοράς για το εμπορικό σήμα τους.

Τα καταστήματα μικρότερης μορφής βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές κατοικιών και γραφείων και είναι τοποθετημένα ως «μπακάλικα γειτονιάς», αντανακλώντας την προτίμηση των κινέζων καταναλωτών να κάνουν πιο συχνά, μικρότερες αγορές κάθε εβδομάδα.

Η Aldi επωφελείται από την εκτίμηση των Κινέζων στα εισαγόμενα αγαθά γεγονός που τους επέτρεψε να επωφεληθούν από τη θέση τους και τη φιλοσοφία λιανικής πώλησης σύμφωνα με αυτό που έκαναν.

Δημιουργήθηκε ένα εξαιρετικό νέο concept που ξεπερνά αυτό που ήταν η Aldi μέχρι τωρα.Για τη ολοκλήρωση του σχεδιασμού των καταστημάτων έχει δημιουργηθεί μια εκτενή σειρά αγορά μηνυμάτων και γραφικών απεικονίσεων που βοηθούν την Aldi να επικοινωνήσει και να ενισχύσει τις αξίες της επωνυμίας της – φρεσκάδα προϊόντος, αξία, ποιότητα και αξιοπιστία.

Επίσης εντοπίζοντας τις ανάγκες των κινέζων καταναλωτών η Aldi επέκτεινε τη γκάμα της για να συμπεριλάβει κάποιες κινέζικες φιγούρες, καθώς και μερικούς εφευρετικούς κινέζικο-γερμανικούς συνδυασμούς, όπως ένα «Bao του Βερολίνου» ένα παραδοσιακό κινέζικο ατμόπλοιο γεμισμένο με λουκάνικο και λάχανο.

Αυτά και άλλα αντικείμενα “take-away” μπορούν να καταναλωθούν στον «food hall» του καταστήματος που βρίσκεται εσωτερικά και αποτελεί πιλοτική εφαρμογή.

Η Aldi έχει περάσει χρόνια μελετώντας την κινεζική αγορά λιανικής πώλησης τροφίμων για να κατανοήσει τον καλύτερο τρόπο να εισέλθει στην αγορά με ένα στρατηγικό τρόπο.

Η τοπική τους φιλοσοφία περιλαμβάνει πολλά άλλα στοιχεία για την Aldi και την αγορά μπακάλικων έκπτωσης, συμπεριλαμβανομένης της εμπειρίας του κρασιού, όπου οι πελάτες σαρώνουν μπουκάλια για να μάθουν περισσότερα για την προέλευση και τις γεύσεις από κάθε κρασί και μια βιτρίνα ειδών ομορφιάς τα οποία μπορούν να αγοραστούν άμεσα με σάρωση του κώδικα QR.

Η Aldi ξεκίνησε τη λειτουργία “Scan and Go” σε συνδυασμό με την WeChat, δίνοντας στους Κινέζους πελάτες την επιλογή να παρακάμψουν το συνηθισμένο checkout και χρησιμοποιούν επίσης την online πλατφόρμα πληρωμών για να προσφέρουν άμεση παράδοση εντός 3 χλμ. από το κατάστημα.

Οι πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε προσφορές και οφέλη, ως μέλη της Aldi, και αυτό είναι η στρατηγική της για τη συλλογή δεδομένων από τους καταναλωτές , η οποία θα βοηθήσει την μελλοντική ανάπτυξη της στην Κίνα.

Με την εστίασή τους στα φρέσκα προϊόντα, την έννοια της φιλοξενίας , η Aldi αλλάζει σαφώς τη στρατηγική της και κάνει μια «επανάσταση» στην Κίνα.

Θα μπορούσε αυτό να είναι ο μελλοντικός κανόνας της λιανικής πώλησης σούπερ μάρκετ με έκπτωση;

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.