Η Diesel συνεχίζει την επανατοποθέτηση της σε high-end επίπεδο

Η Diesel έχει διορίσει τον Massimo Piombini ως CEO. Διαδέχεται τον Μάρκο Αγκολίν, ο οποίος έφυγε τον Μάρτιο. Ο Piombini, ο οποίος είχε προηγουμένως τον ίδιο ρόλο στη Balmain, θα ξεκινήσει στην Diesel τον Φεβρουάριο.

Η Diesel είναι μια μάρκα που άλλαξε τη βιομηχανία μόδας με την προσέγγιση του τρόπου ζωής, πρωτοποριακό προϊόν και επαναστατική επικοινωνία και μια εταιρεία που επανήλθα πρόσφατα στις ρίζες της, η οποία δίνει ήδη πολύ θετικά αποτελέσματα.

Για τα τελευταία δύο χρόνια, η Diesel, γνωστή για τα προϊόντα denim, έχει επικεντρωθεί σε μια στροφή με στόχο να επιστρέψει στην ανάπτυξη αφού είχε χάσει το μερίδιο αγοράς σε athleisure και streetwear.

Η εταιρεία επέστρεψε με κέρδη το καλοκαίρι και αναμένεται να επιτύχει διψήφιο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων για το 2019.

Ο Piombini, που εντάχθηκε στο Balmain το 2017, φέρνει στην Diesel την εμπειρία του στην επανατοποθέτηση μιας μάρκας και τις γνώσεις του για το πολυτελές τμήμα της αγοράς μόδας.

Πριν από την Balmain, η Piombini εργάστηκε για μάρκες όπως οι Valentino, Bulgari και Gucci. Ο στόχος μεσοπρόθεσμα είναι η ανύψωση της μάρκας.

Μέσω της επανατοποθέτησης των τιμών και της ανάπτυξης προσβάσιμων κατηγοριών προϊόντων, ο Piombini μπόρεσε να αξιοποιήσειτην Balmain, φέρνοντας μια νεότερη βάση καταναλωτών στο εμπορικό σήμα.

Αυτό, μαζί με την εστίαση στις πωλήσεις απευθείας προς τον καταναλωτή, βοήθησε να αυξηθούν τα έσοδα της Balmain κατά 50% σε λιγότερο από τρία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, το εμπορικό σήμα ασχολήθηκε επίσης με έναν αριθμό συνεργασιών σε διάφορους τομείς, από την Victoria’s Secret και την Kylie Cosmetics έως την Puma, η οποία δημιούργησε το buzz γύρω από τη γαλλική ετικέτα ενώ παράλληλα την κατέστησε ακόμα πιο προσιτή σε ένα νέο κοινό.

Η Diesel, της οποίας η μέση ηλικία πελατών ήταν πάνω από 40 χρόνια πριν, έχει εξετάσει παρόμοιες στρατηγικές για την αναζωογόνηση της εικόνας του εμπορικού σήματος, ιδίως με το έργο “Red Tag”, το οποίο αποσκοπεί στο να καταστήσει την μάρκα “δροσερή”.

Κάτω από την καθοδήγηση του Piombini, η ετικέτα θα συνεχίσει να διερευνά συνεργασίες, ενώ ενδεχομένως θα επεκτείνει τις συμφωνίες χορήγησης αδειών, οι οποίες περιλαμβάνουν ήδη αρώματα, ρολόγια και άλλα προιόντα lifestyle.