19 Απρ 2024
READING

10 μαθήματα από τον “Λύκο της Wall Street”

3 MIN READ

10 μαθήματα από τον “Λύκο της Wall Street”

10 μαθήματα από τον “Λύκο της Wall Street”

Τόσο το βιβλίο όσο και η ταινία “Ο Λύκος της Wall Street” περιέχουν πολλές τρελές, διασκεδαστικές και παρακμιακές ιστορίες. Αλλά κάτω από όλη την ιστορία υπάρχουν πολλά βασικά μαθήματα για να μάθουμε.

  1. Εξαιρετική υλοποίηση
    Η αρχική επιτυχία του Stratton Oakmont βασιζόταν στο ότι ο Belfort είχε βρει έναν τρόπο να διδάξει στους νέους, άπειρους ανθρώπους πώς να ακούγονται σαν επαγγελματίες χρηματιστές μέσω τηλεφώνου. Οι πλούσιοι αγαπούσαν να τζογάρουν – ειδικά όταν το στοίχημα έμοιαζε με μια νόμιμη επιχειρηματική ευκαιρία. Ενώ υπήρχαν άλλοι άνθρωποι στη Wall Street που είχαν την ίδια ιδέα, ο Jordan Belfort ήταν ο πρώτος άνθρωπος που εκτέλεσε την ιδέα.
  2. Απλοποιήστε
    Ο λόγος για τον οποίο το Belfort κατάφερε να μετασχηματίσει τους νέους, αμόρφωτους ανθρώπους σε χαρισματικούς χρηματιστές ήταν ότι ήταν σε θέση να μεταδώσει τις γνώσεις του δίνοντας απλές οδηγίες με τέτοιο τρόπο ώστε ακόμη και οι πιο ανόητοι εργαζόμενοι να καταλάβουν εύκολα.
  3. Βάλτε μαζί μια πιστή ομάδα
    Παιδιά όπως ο Kenny Greene και ο Danny Porush δεν ήταν τα πιο έξυπνα. Όμως, ήταν μακροχρόνιοι φίλοι που ήταν αυστηρά πιστοί στο Jordan Belfort. Τι σημαίνει αυτό? Ότι μπορεί να είναι καλή ιδέα να συνεργαστείτε με παλιούς φίλους που σας ήξεραν και σας άρεσαν, πριν να γίνετε πλούσιοι και επιτυχημένοι.
  4. Διαφοροποίηση της ικανότητας
    Γιατί ο Jordan Belfort και ο Danny Porush ήταν καλή ομάδα; Επειδή ήταν πολύ διαφορετικοί: ο Belfort είχε προβλήματα ύπνου. Ο Porush θα μπορούσε να κοιμηθεί παντού. Ο Belfort ήταν ένας εξαιρετικά στρατηγικός ηγέτης που εξειδικεύτηκε στην αποστολή. Ο Porush ήταν ένας καλός “ελεγκτής”. Ο Belfort ήταν αναλυτικός και είχε μακροπρόθεσμο προσανατολισμό. Ο Porush ήταν συναισθηματικός και “κοντόφθαλμος”. Και οι δύο ήταν καλοί σε διαφορετικά πράγματα – αλλά μαζί ήταν ένας θαυμάσιος συνδυασμός.
  5. Dress for success
    Από την πρώτη μέρα, οι υπάλληλοι είχαν ξεκάθαρη προσέγγιση πως έπρεπε να ενεργούν ξεκινώντας από το ντύσιμο.Ο σκοπός αυτού ήταν να βελτιωθεί η αυτοεκτίμηση και το χάρισμα. Ο Jordan Belfort προσέλαβε ακόμα και κάποιον για να δημιουργήσει προσαρμοσμένες στολές για τους ανερχόμενους υπαλλήλους του Stratton Oakmont.
  6. Φροντίστε τα μυστικά σας
    Ο Jordan Belfort πρόσεχε τα μυστικά του.Σύνταξη νομικών εγγράφων με απόλυτη μυστικότητα.Ποτέ δεν μιλούσε στο τηλέφωνο για παλαιότερες συμφωνίες.
  7. Μελετήστε το ιστορικό και μάθετε από λάθη του παρελθόντος Μελετώντας τα παρελθόντα γεγονότα στο επάγγελμά σας για να δείτε τι ήταν αυτό που έκανε άλλους ανθρώπους να πετύχουν ή να αποτύχουν.
  8. Καθιέρωση συγκεκριμένης φήμης
    Δεν υπήρξε ποτέ καμία αμφιβολία στους εργαζόμενους, ούτε στο κοινό, ότι κάποιος θα μπορούσε να βγάλει πολλά χρήματα δουλεύοντας για τον Stratton Oakmont.
  9. Δημιουργία προσδοκιών
    Στους υπαλλήλους ήταν αναμενόμενο να δουλέψουν και να κερδίσουν πολλά χρήματα. Οτιδήποτε άλλο επικρίθηκε.
  10. Παροχή κινήτρων για σκληρή δουλειά
    Όχι μόνο οι υπάλληλοι πληρώνονταν πολύ πάνω από το επιτόκιο των χρηματιστών – αλλά μερικοί από τους πιο καλούς εργαζόμενους ήταν επίσης σε θέση να δημιουργήσουν από μόνοι τους “μεσιτικές” επιχειρήσεις υπό την καθοδήγηση του Belfort.
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.