25 Απρ 2024
READING

Τα νέα παπούτσια του Colin Kaepernick της Nike ξεπουλάνε από την πρώτη ημέρα

2 MIN READ

Τα νέα παπούτσια του Colin Kaepernick της Nike ξεπουλάνε από την πρώτη ημέρα

Τα νέα παπούτσια του Colin Kaepernick της Nike ξεπουλάνε από την πρώτη ημέρα

Το νέο παπούτσι “True to 7” της Nike από τον Colin Kaepernick ξεκίνησε πωλήσεις την Δευτέρα ,πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του στη Βόρεια Αμερική.

Ο Kaepernick είναι ένας αθλητής με σθένος που κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου το 2016 διαμαρτυρήθηκε για τη συστηματική φυλετική ανισότητα στις ΗΠΑ.

Το μαύρο και άσπρο παπούτσι αξίας $ 110 έχει ένα κεντημένο πορτρέτο του Kaepernick στην πίσω πλευρά, αντανακλαστικό Swoosh και το προσωπικό του λογότυπο στη γλώσσα.

Το επιτυχημένο λανσάρισμα δείχνει ότι οι σχέσεις της Nike με τον αμφιλεγόμενο αθλητή έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής, παρά την ταραχώδη σχέση τους μέχρ τώρα.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, η Nike συμπεριέλαβε τον Kaepernick ως ένα από τα πρόσωπα της διαφημιστικής καμπάνιας της “Just Do It” για την 30η επέτειο της Nike.

Ένα hashtag #BoycottNike κατέκλυσε γρήγορα το Twitter, και οι μετοχές της Nike έπεσαν 3% χτύπημα όταν ανακοινώθηκε η εκστρατεία.

Ωστόσο, οι online πωλήσεις σημείωσαν άνοδο μετά την παρουσίαση της διαφήμισης και το εμπορικό σήμα γνώρισε επίσης κριτική, κερδίζοντας το Emmy για εξαιρετική εμπορική παρουσίαση για πρώτη φορά από το 2002.

Ο Kaepernick συγκέντρωσε για πρώτη φορά την προσοχή το 2016, αφού κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου διαμαρτυρήθηκε για τη συστημική φυλετική αδικία και την αστυνομική βία.

Η τιμή της μετοχής της Nike δεν μεταβλήθηκε πολύ τη Δευτέρα, διαπραγματεύεται περίπου στα $ 100. Οι μετοχές της έχουν αύξηση περίπου 35% μέχρι σήμερα από την αρχή του χρόνου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.