24 Απρ 2024
READING

Η Apple σχεδιάζει αεροδρόμια τώρα;

3 MIN READ

Η Apple σχεδιάζει αεροδρόμια τώρα;

Η Apple σχεδιάζει αεροδρόμια τώρα;

Δεν είναι μυστικό ότι η Apple ξοδεύει ποσό 150 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως σε αεροπορικά εισιτήρια με την United Airlines.

Η εταιρεία τεχνολογίας αγοράζει 50 θέσεις καθημερινά για να πετάξει από το Σαν Φρανσίσκο στη Σαγκάη μόνο.

Χωρίς αμφιβολία, όλα αυτά τα μίλια είναι απαραίτητα για τον συντονισμό στην Κίνα και τα εργοστάσια εκεί.

Η εταιρεία έχει έσοδα πάνω από $ 250 δισεκατομμύρια έσοδα το έτος, αλλά στην πραγματικότητα όλα τα προιόντα παράγονται 6.000 μίλια μακριά από την έδρα της.

Τώρα, ο τεχνολογικός γίγαντας φαίνεται να βρήκε έναν πελάτη πιο κοντά στο σπίτι: η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με την United Airlines για κάτι που έχει να κάνει με το τερματικό της στο SFO.

Κάποιος θα μπορούσε εύκολα να φανταστεί ότι η Apple θα μπορούσε να επανεξετάσει τις τεχνολογίες για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των αποσκευών ή τον τρόπο συλλογής των εισιτηρίων από τους πελάτες.

Η Apple θα μπορούσε επίσης να επανεξετάσει την αρχιτεκτονική και το εσωτερικό σχεδιασμό του χώρου.

Επίσης θα μπορούσε να αναπτύξει τον σχεδιασμό της εμπειρίας – βασικά, ολόκληρη τη διαδρομή ενός επιβάτη μέσω του τερματικού σταθμού, με λεπτομέρειες όπως το πώς οι υπάλληλοι συνεργάζονται με τους πελάτες.

Όλες αυτές οι δυνατότητες είναι εφικτές επειδή η Apple έχει μεγάλη γνώση την οποία κουβαλάει από το παρελθόν.

Με επικεφαλής τον Jony Ive, η ομάδα σχεδιασμού της εταιρείας συνεργάστηκε στενά με τους αρχιτέκτονες για τη νέα κυκλική έδρα τους, το Apple Park, μέχρι τα έπιπλα μέσα σε αυτό.

Η εταιρία ανέπτυξε μεγάλο μέρος του μοντέλου λιανικής πώλησης της Apple, με ανοιχτούς χώρους και φιλικό προσωπικό.

Και φυσικά, η εταιρεία διαθέτει απαράμιλλη τεχνογνωσία με όλα τα είδη μικροηλεκτρονικής που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την υλικοτεχνική υποδομή της μετακίνησης ανθρώπων και των αντικειμένων τους στα αεροπορικά ταξίδια.

Το SFO θα μπορούσε να αποτελέσει δοκιμαστικό μοντέλο για την Apple να αξιοποιήσει μια νέα αγορά.

Μετά από όλα, τα περιβάλλοντα γίνονται πιο έξυπνα και ανταποκρίνονται περισσότερο.

Η Airbnb εξετάζει κυριολεκτικά το πώς τα μελλοντικά σπίτια θα αναμορφωθούν.

Η Apple δεν θα χρειαζόταν να επανεξετάσει την τεχνολογία όπως την ξέρουμε για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων προϊόντων iOS που κατασκευάζονται για περιβάλλοντα ταξιδιών και γραφεία.

Φυσικά, θα μπορούσε να υπάρξει κι άλλο κίνητρο στη συνεργασία της Apple με την αεροπορική εταιρεία.

Ο τερματικός σταθμός 3 του SFO όπου βρίσκεται η United Airlines είναι σε μέτριο επίπεδο φιλοξενίας , ειδικά στα πρότυπα ταξιδιώτη υψηλού επιπέδου.

Είναι απαλλαγμένο από το το glam του τεράστιου Terminal 2 του SFO, το οποίο ανασχεδιάστηκε από την παγκόσμια εταιρεία αρχιτεκτονικής Gensler και κέρδισε πολλά βραβεία όταν άνοιξε το 2011.

Ίσως τα χρήματα να μην είναι το κύριο κίνητρο για το νεότερο σχέδιο της Apple.

Ίσως είναι ακριβώς ότι με τόσους πολλούς υπαλλήλους της Apple που ταξιδεύουν τόσο συχνά για δουλειά, το Terminal 3 είναι πραγματικά μια επέκταση του γραφείου τους.

Θα διαπιστώσουμε στο μέλλον εάν η συνεργασία αφορά μόνο αεροπορικά εισιτήρια η θα επεκταθεί και σε τομείς που μέχρι τώρα δεν είχαμε δει την Apple να ασχολείται.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.