26 Απρ 2024
READING

Ένα λανσάρισμα της Ikea που δεν έχει καμία σχέση με το design

2 MIN READ

Ένα λανσάρισμα της Ikea που δεν έχει καμία σχέση με το design

Ένα λανσάρισμα της Ikea που δεν έχει καμία σχέση με το design

Η Ikea έχει το καλύτερο ιστορικό όσον αφορά την ασφάλεια των προϊόντων.

Η Ikea επενδύει τώρα σε πρωτοβουλίες “Safer Homes”, μια σειρά εργαλείων και δραστηριοτήτων που «αποσκοπούν στη δημιουργία ασφαλέστερης ζωής στο σπίτι για οικογένειες και παιδιά», σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Πολλές πτυχές αυτού του προγράμματος φαίνεται να ανταποκρίνονται άμεσα στην προσοχή για ασφάλεια των ανθρώπων και ειδικότερα των παιδιών.

Για παράδειγμα, η Ikea θα φιλοξενήσει εργαστήρια σε καταστήματα “για να βοηθήσουν τους πελάτες να μάθουν πώς να δημιουργήσουν μια ασφαλέστερη ζωή στο σπίτι για οικογένειες με παιδιά, με ιδιαίτερη έμφαση στην σωστή συναρμολόγηση επίπλων.

Τα εργαστήρια αυτά ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους και θα συνεχιστούν τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο του 2020. Η Ikea θα συνεργαστεί επίσης με παιδιάτρους για τη δημιουργία μηνυμάτων “Safer Homes” που θα εμφανίζονται σε οθόνες στα γραφεία των γιατρών, στοχεύοντας τους γονείς και τα παιδιά.

Η Ikea εγκαινίασε μια εφαρμογή και μια ιστοσελίδα που αφιερώθηκε στην πρωτοβουλία, όπου οι καταναλωτές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων.

Οι γονείς θα μπορούν να δημιουργούν μια λίστα ελέγχου για την ασφάλεια των παιδιών με βάση την ηλικία του παιδιού τους και να περιηγούνται στα δωμάτια για να δουν πώς μπορούν να κάνουν ασφαλέστερο το χώρο.

Ο ιστότοπος δίνει έμφαση στο πόσο η Ikea δοκιμάζει κάθε αντικείμενο της συλλογής της.

Κατά τη δοκιμή των προϊόντων, εξετάζουν την χρήση, για τον εντοπισμό και την ελαχιστοποίηση των δυνητικών κινδύνων για την ασφάλεια.

Κάθε προϊόν περνάει μια μακρά διαδικασία δοκιμών και δεν κυκλοφορεί μέχρι να είναι σίγουρη η ΙΚΕΑ ότι είναι ασφαλές.

Ακόμη και μετά την κυκλοφορία των προϊόντων, συνεχίζουν να τα αξιολογούν και να τα δοκιμάζουν σε τακτική βάση και, αν χρειαστεί, βελτιώνουν.

Η Ikea υπογραμμίζει επίσης την ευθύνη των γονέων να βεβαιωθούν ότι τα έπιπλα είναι εγκατεστημένα με ασφάλεια.

Οι περισσότεροι τραυματισμοί συμβαίνουν στο σπίτι, αλλά με λίγη γνώση, πολλοί μπορούν να αποφευχθούν.

Αυτή η πρωτοβουλία βοηθά τους γονείς να βρουν χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλίσουν τα έπιπλά τους – αλλά η γλώσσα της μάρκας φαίνεται να μετατοπίζει επιμελώς την ευθύνη για τραυματισμούς κατευθείαν στους γονείς.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.