24 Απρ 2024
READING

Η H&M παρουσιάζει με διαφάνεια την αλυσίδα παραγωγής της

2 MIN READ

Η H&M παρουσιάζει με διαφάνεια την αλυσίδα παραγωγής της

Η H&M παρουσιάζει με διαφάνεια την αλυσίδα παραγωγής της

Η σουηδική εταιρεία λιανικής πώλησης H&M θέλει να είναι πιο διαφανής σχετικά με την προέλευση των ρούχων που πωλεί και θα προσφέρει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με αυτό στον ιστότοπο και την εφαρμογή της.

Η βιομηχανία της μόδας είναι συχνά πολύ φειδωλή όταν πρόκειται για πληροφορίες σχετικά με την προέλευση των ρούχων που πωλεί: στις περισσότερες περιπτώσεις αναφέρεται μόνο η χώρα παραγωγής στην ετικέτα.

Συνήθως, πολύ λίγα είναι γνωστά για το εργοστάσιο ή για τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιήθηκαν.

Αυτό τονίστηκε και πάλι πρόσφατα, όταν η Ελβετική ΜΚΟ Public Eye προσπάθησε να βρει την πλήρη αφετηρία και πορεία ενός “sustainable hoodie Zara”, το οποίο αποκαλύφθηκε μετά από πολύ καιρό προσπάθειας και έρευνας.

Η H&M επιθυμεί πλέον να είναι πιο ανοιχτή σχετικά με την προέλευση των ενδυμάτων: από τώρα και στο εξής, οι καταναλωτές θα μπορούν να δουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό στο ηλεκτρονικό κατάστημα με τίτλο «Βιωσιμότητα των προϊόντων».

Θα περιλαμβάνει τη χώρα και το εργοστάσιο συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης όπου παράχθηκε ένα συγκεκριμένο ρολυχο.

Η αλυσίδα παρέχει επιπλέον πληροφορίες για τα χρησιμοποιούμενα υλικά. Στα φυσικά καταστήματα, οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να βρουν τα ίδια δεδομένα.

Η πρωτοβουλία της H&M είναι ευπρόσδεκτη από τις ΜΚΟ, παρόλο που τονίζουν ταυτόχρονα ότι δεν πρέπει να υπερεκτιμάται η σημασία της.

Πολλές πληροφορίες, όπως οι μισθοί των εργαζομένων στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, δεν δημοσιοποιούνται.

Η H&M είναι ηγέτης στη διαφάνεια όσον αφορά τους προμηθευτές της και άλλες εταιρείες θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει καθορίσει μια προβληματική βιομηχανία με αυτό τον τρόπο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.