23 Απρ 2024
READING

Το Blue Bottle θέλει να φέρετε το δικό σας κύπελλο καφέ – ή να το πληρώσετε

2 MIN READ

Το Blue Bottle θέλει να φέρετε το δικό σας κύπελλο καφέ – ή να το πληρώσετε

Το Blue Bottle θέλει να φέρετε το δικό σας κύπελλο καφέ – ή να το πληρώσετε

Σε μια ριζοσπαστική ανακοίνωση, η Blue Bottle είπε ότι θα εξαλείψει συνολικά τα κύπελλα μίας χρήσης.

Κάθε χρόνο 250 δισεκατομμύρια χάρτινα κύπελλα καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής, γι ‘αυτό και πολλές εταιρείες προσπαθούν να σχεδιάσουν φλιτζάνια μιας χρήσης που μπορούν να κομποστοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν οπουδήποτε στον κόσμο.

Το 2018, η Starbucks και η McDonald’s ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν ένα κύπελλο μιας χρήσης.

Η Blue Bottle δεν ενδιαφέρεται να περιμένει το τέλειο σχεδιασμό μίας χρήσης.Ο Διευθύνων Σύμβουλος Bryan Meehan ανακοίνωσε την απόφαση για το ρόλο της εταιρείας του στο παγκόσμιο πρόβλημα του χάρτινου κυπέλλου μίας χρήσης.

Σε ένα κατάστημα Blue Bottle στην Bay Area, θα σταματήσουν να δίνουν χάρτινα ποτήρια μιας χρήσης.

Blue Bottle Coffee

Σε αυτό το κατάστημα, ο πελάτης θα χρειαστεί να φέρει τη δική του κούπα ή tumbler ή θα χρειαστεί να πληρώσει για την χρήση σε ένα κύπελλο “δανεισμού” πολλαπλών χρήσεων.

Ο σχεδιασμός αυτού του νέου κύπελλου εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά ο στόχος είναι να οδηγήσει σε μείωση η εξαφάνιση των χάρτινων ποτηριών.

Φυσικά, η Starbucks έχει προσφέρει από καιρό μια έκπτωση 10 € στα ροφήματα αν ο πελάτης φέρει το δικό του κύπελλο. Και ένα start up που ονομάζεται Cup Club, έχει δοκιμάσει μια επαναχρησιμοποιήσιμη συλλογή κυπέλλων για καταστήματα καφέ στο Ηνωμένο Βασίλειο, κέρδισε ένα από τα βραβεία Innovation by Design.

Η διαφορά μεταξύ αυτών των πρωτοβουλιών και του σχεδίου της Blue Bottle είναι η τολμηρή κίνηση της μη επαναχρησιμοποίησης ως επιλογή, αλλά ως de facto πρότυπο.

Είναι το είδος της πρακτικής που θα αναγκάσει την αλλαγή συμπεριφοράς με τους συχνούς πελάτες.

Στο σχεδιασμό των υπηρεσιών, όπου οι μικρότερες λεπτομέρειες της υλικοτεχνικής υποδομής και της εμπειρίας των πελατών σημαίνουν πολλά, ζητώντας πολύ περισσότερο από τον καταναλωτή θα μπορούσε πραγματικά να βλάψει την κερδοφορία της Blue Bottle.

Το κατάστημα θα πρέπει επίσης να διαχειρίζεται και να αποστειρώνει πολλά περισσότερα επαναχρησιμοποιήσιμα φλιτζάνια από ό, τι παλιότερα.

Σίγουρα, το Blue Bottle μετριάζει τον κίνδυνο κάνοντας αυτό το τεστ σε ένα κατάστημα ως πιλότο, αλλά εξακολουθεί να ζητά από τους δικούς του καταναλωτές να καταναλώνουν λιγότερα – να κάνουν τα πράγματα με τον “δύσκολο” τρόπο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.