19 Απρ 2024
READING

Η Tesco θα προσθέσει προειδοποιήσεις περιβαλλοντικών επιπτώσεων στα τρόφιμα

2 MIN READ

Η Tesco θα προσθέσει προειδοποιήσεις περιβαλλοντικών επιπτώσεων στα τρόφιμα

Η Tesco θα προσθέσει προειδοποιήσεις περιβαλλοντικών επιπτώσεων στα τρόφιμα

Η Tesco θα ξεκινήσει μια νέα προσέγγιση με προειδοποιήσεις περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε 20 από τα πιο δημοφιλή προϊόντα της, για να προειδοποιήσει τους πελάτες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων.

Στο πλαίσιο συνεργασίας με το WWF, η Tesco θα χρησιμοποιήσει μια νέα μέτρηση για να βοηθήσει τους πελάτες να αντιληφθούν τον αντίκτυπο των πιο συχνά πωλούμενων προϊόντων της δικής τους μάρκας.

Η γνωστοποίηση θα επιτρέψει στους πελάτες να εκτιμήσουν γρήγορα τον τρόπο με τον οποίο η επιλογή τους σε ένα είδος τροφίμων θα επηρεάσει την κλιματική αλλαγή.

Την αποψίλωση των δασών, τον στόχο για βιώσιμη γεωργία, τις θαλάσσιες επιπτώσεις, τα απόβλητα τροφίμων και τα απορρίμματα συσκευασίας.

Σε κάθε μία από αυτές τις πέντε επιπτώσεις θα τεθεί διαφορετική στάθμιση, ώστε τα προϊόντα να έχουν συνολική ποσοστιαία βαθμολογία, με την αλλαγή του κλίματος να έχει την μεγαλύτερη βαρύτητα (25%) και τα απόβλητα συσκευασίας (8%) να είναι τα χαμηλότερα.

Το Tesco-WWF Sustainable Basket Metric περιέχει προιόντα όπως μπανάνες, βατόμουρα, ρύζι, στήθος κοτόπουλου, αυγά ελεύθερης βοσκής και σολομό.

Στο πλαίσιο των συνεργατικών προσπαθειών τους, μέχρι τις αρχές του 2020, η Tesco και το WWF θα έχουν αναλύσει τα δεδομένα και θα παράγουν συνολική βαθμολογία για καθένα από τα 20 προϊόντα.

Οι πληροφορίες αυτές θα επιτρέψουν στην TESCO να ορίσει μια ημερομηνία με την οποία πιστεύει ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος του να μειωθεί στο μισό ο αντίκτυπος στο περιβάλλον.

“Σε όλη τη συνεργασία μας, θα διεξάγουμε κορυφαίες μελέτες και έρευνες στη βιομηχανία για να καταστήσουμε την παραγωγή τροφίμων πιο βιώσιμη, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας αγαθών όπως η σόγια και το φοινικέλαιο από επαληθευμένες περιοχές μηδενικής αποψίλωσης και η βελτίωση της υγείας του εδάφους και της χρήσης των υδάτων στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, “δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesco Dave Lewis.

«Συνεργαζόμενοι, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι το φυσικό περιβάλλον προστατεύεται για τις μελλοντικές γενιές», πρόσθεσε.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.