25 Απρ 2024
READING

Η Nestlé πουλάει τα brands παγωτού στην Αμερική

1 MIN READ

Η Nestlé πουλάει τα brands παγωτού στην Αμερική

Η Nestlé πουλάει τα brands παγωτού στην Αμερική

Η ελβετική εταιρεία τροφίμων Nestlé πωλεί τα αμερικανικά εμπορικά σήματα παγωτού της, συμπεριλαμβανομένης της Häagen-Dazs, στην κοινοπραξία Froneri στην οποία έχει μερίδιο μετοχών.

Η συμφωνία ανέρχεται σε 4 δισ. δολάρια (3,5 δισ. ευρώ) και θα δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς παγωτού στον κόσμο.

Η Froneri είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Nestlé και της R & R Ice Cream, η οποία με τη σειρά της ανήκει στο επενδυτικό ταμείο PAI, την οποία ο γίγαντας των τροφίμων της Ελβετίας καθιέρωσε το 2016 για να ομαδοποιήσει τα ευρωπαϊκά εμπορικά σήματα παγωτού.

Η Nestlé και η PAI κατέχουν και οι δύο μισές μετοχές της Froneri. Προσθέτοντας τα brands αμερικανικού παγωτού Nestlé σημαίνει ότι η Froneri θα έχει πρόσθετο κύκλο εργασιών 1,8 δισ. δολαρίων (1,6 δισ. ευρώ). Η ίδια η Froneri σημείωσε κύκλο εργασιών 2,9 δισ. δολαρίων (2,6 δισ. υρώ), σημειώνει το Reuters.

Το διεθνές μερίδιο αγοράς της κοινοπραξίας θα αυξηθεί σε 10% ως αποτέλεσμα της εξαγοράς, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές παγωτών στον κόσμο.

Η βρετανική-ολλανδική Unilever, η οποία περιλαμβάνει τη Ben & Jerry’s, εξακολουθεί να είναι ο ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς, με μερίδιο περίπου 18% της αγοράς παγωτού.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.