29 Απρ 2024
READING

Η DHL θα επενδύσει περισσότερο στην αειφορία και την τεχνολογία

2 MIN READ

Η DHL θα επενδύσει περισσότερο στην αειφορία και την τεχνολογία

Η DHL θα επενδύσει περισσότερο στην αειφορία και την τεχνολογία

Η DHL Express παρουσίασε πρόσφατα τη στρατηγική της μέχρι το 2025, στο πλαίσιο της οποίας θα επικεντρωθεί στην ψηφιοποίηση, το ηλεκτρονικό εμπόριο και η βιωσιμότητα, καθώς αποσκοπεί στην περαιτέρω επέκταση της αειφορίας.

Ο John Pearson, Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Express, ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του υπερσύγχρονου κόμβου της DHL στο αεροδρόμιο της Κολωνίας ύψους 135 εκατομμύρια δολαρίων λέγοντας ότι οι “πολλές νέες τεχνολογίες” στο κέντρο της Κολωνίας δείχνουν τη βάση της νέας μας στρατηγικής 2025″.

Με επένδυση πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στην τεχνολογία και την υποδομή και θέτοντας σε λειτουργία το νέο κέντρο πράσινης εφοδιαστικής, η DHL αποδεικνύει σαφώς τις φιλοδοξίες της.

Η DHL ολοκλήρωσε την αναβάθμιση του αεροδρομίου της στο αεροδρόμιο της Κολωνίας-Βόννης, τον Αύγουστο του 2019, μετά από διετή φάση οικοδόμησης και ανακαίνισης.

Στο κέντρο διαλογής των 15.000 τ.μ., με την αποθήκη των 12.000 τ.μ. και 3.000 τ.μ. γραφείων, αρκετές νέες τεχνολογίες επιτρέπουν στην DHL Express να επεξεργάζεται έως και 20.000 αποστολές ανά ώρα στον μεταφορικό ιμάντα μήκους 2,5 χιλιομέτρων.

Ορισμένες άλλες προσθήκες, συμπεριλαμβανομένων των τρισδιάστατων σαρωτών και των ανυψωτικών κενού, συμβάλλουν στη διευκόλυνση της ζωής των 340 υπαλλήλων του κέντρου από 34 διαφορετικές χώρες.

Η επένδυση ύψους 135 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στον νέο κόμβο δείχνει σαφώς τη δέσμευσή στην περιοχή της Κολωνίας-Βόννης και εξασφαλίζει το μέλλον πολλών θέσεων εργασίας εκεί.

Αυτό επίσης καθιστά τον κόμβο ένα ακόμη σημαντικότερο μέρος του διεθνούς δικτύου της DHL.

Με τη νέα άμεση διαδρομή μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Κολωνίας, 28 ημερήσιες μετακινήσεις πτήσεων και χρήση των τεχνολογιών αιχμής συμβάλλει – με βιώσιμο τρόπο – στην παγκόσμια ανάπτυξη της DHL Express.

Η DHL Express έχει παρουσία σε περισσότερες από 220 χώρες και περιοχές. Μεταφέρει πάνω από 400 εκατομμύρια αποστολές ετησίως με 22 κόμβους σε όλο τον κόσμο και πάνω από 260 αφιερωμένα αεροσκάφη, 17 συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες και χωρητικότητα πάνω από 3.000 πτήσεις ημερησίως σε πάνω από 500 αεροδρόμια.

Εκσυγχρονισμός του στόλου

Αναμένεται συνεχή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, ειδικά στο διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο.

Με τον εκσυγχρονισμό του στόλου, μπορεί να αυξήσει τις διηπειρωτικές συνδέσεις και να το κάνει με μειωμένες εκπομπές άνθρακα και λιγότερη κατανάλωση καυσίμων.

Το 2018, η DHL ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την προσθήκη 14 νέων αεροσκαφών Boeing 777 στο δικό της στόλο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.