Η αγορά convenience-mini market της Κίνας βρίσκεται σε τεράστια ανάπτυξη

Οι πωλήσεις μέσω Κινεζικών convenience-mini market έφτασαν τα 19,78 δισ. δολάρια το περασμένο έτος, αντιπροσωπεύοντας ένα ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 24% τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι πωλήσεις προβλέπεται ότι θα φτάσουν τα 22,75 δισ. δολάρια φέτος και η εταιρεία ερευνών Mintel αναφέρει ότι μέχρι το 2024 θα υπάρχουν πάνω από 117,000 convenience-mini market στην Κίνα – μια τεράστια αύξηση από τα 75.000 πέρυσι.

“Ο κλάδος αυτών των καταστημάτων έχει σημειώσει διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, ακόμη και σε αυτόν τον δύσκολο χρόνο για το λιανικό εμπόριο στην Κίνα.

Αυτό οφείλεται, εν μέρει, στη συνεχή επιδίωξη της οικονομίας χρόνου, άμεσης διαθεσιμότητας και δυνατότητας αγοράς παντού “, δήλωσε ο Chih-yuan Wang, διευθυντής έρευνας κατηγορίας, λιανικό εμπόριο στο Mintel Reports – Κίνα.

Είπε ότι για να ικανοποιήσουν τη συνεχιζόμενη ζήτηση των πελατών, αυτά τα καταστήματα στην Κίνα πρέπει να ενισχύσουν την λειτουργία τους και να προσφέρουν περισσότερους τύπους αγοραστικής εμπειρίας, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης θεματικών καταστημάτων και αποκλειστικών προϊόντων, με τη συνεργασία με διάφορους κατασκευαστές και εμπορικά σήματα.

 Η μελέτη δείχνει ότι πάνω από το 61% των Κινέζων πελατών σε αστικές περιοχές ψωνίζουν σε καταστήματα convenience-mini market αρκετές φορές την εβδομάδα, ενώ σε περισσότερο από το 50% των ερωτηθέντων αρέσει ακόμη και να τρώνε μέσα σε μικρο-καταστήματα.

Οι νέοι και οι γυναίκες καταναλωτές είναι πιο ανοικτοί στα “θεματικά” καταστήματα, σύμφωνα με την Mintel. Περισσότερο από το 54% των κινέζων ερωτηθέντων, προτιμάει τα καταστήματα διακοσμημένα σε διάφορα θέματα.

Εν τω μεταξύ, το 56% των Κινέζων ερωτηθέντων λένε ότι τους αρέσει να δοκιμάζουν νέα προϊόντα σε καταστήματα ευκολίας.

Η αγορά των convenience-mini market σημειώνει παγκόσμια ανάπτυξη κυρίως λόγω του τρόπου ζωής των millennials και την συνεχιζόμενη ανάπτυξη των μεγάλων αστικών κέντρων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here