18 Απρ 2024
READING

Από το “Ford v. Ferrari” στο “Super Size Me 2” | 7 business ταινίες του 2019

4 MIN READ

Από το “Ford v. Ferrari” στο “Super Size Me 2” | 7 business ταινίες του 2019

Από το “Ford v. Ferrari” στο “Super Size Me 2” | 7 business ταινίες του 2019

Εάν τις επιχειρηματικές ταινίες του 2019 μάλλον θα τις θυμόμαστε για ένα πράγμα, αυτό θα είναι πιθανώς η απάτη.

Οι κινηματογραφιστές φέτος παρουσίασαν επιχειρησιακές ιστορίες, συμπεριλαμβανομένης της αληθινής ιστορίας ενός έφηβου στην Αφρική που έχτισε μια ανεμογεννήτρια για να βοηθήσει να σώσει το χωριό του από την πείνα. Παρόλο που δεν είναι όλες οι ταινίες σε αυτόν τον κατάλογο, εδώ είναι οι 7 καλύτερες επιχειρηματικές ταινίες του 2019 (αναγράφονται αλφαβητικά).

American Factory

Σε παραγωγή από τον Barack και τον Michelle Obama ως το πρώτο έργο στην παραγωγή τους με τη Netflix. Το ντοκιμαντέρ αυτό πηγαίνει στο εργοστάσιο παραγωγής γυαλιού Fuyao Glass, το οποίο εξαγόρασε ένα εγκατελειμένο εργοστάσιο της General Motors στο Μοράι, Οχάιο, το 2016.

Με επικεφαλής τον Κινέζο δισεκατομμυριούχο Cho Tak Wong, η εταιρεία προσέφερε θέσεις εργασίας σε περίπου 2.000 άνεργους τεχνικούς αυτοκινήτων, αλλά οι εντάσεις που σχετίζονται με τα κινεζικά πρότυπα εργασίας οδήγησαν τελικά σε νέα προβλήματα για πολλούς από τους αμερικανούς υπαλλήλους της εταιρείας.

Πού να το δω: Netflix

The Biggest Little Farm

Ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε σε περισσότερο από οκτώ χρόνια, το The Biggest Little Farm ακολουθεί τους οργανικούς αγρότες John Chester και τη σύζυγό του Molly καθώς προσπαθούν να οικοδομήσουν μια βιώσιμη εκμετάλλευση έξω από το Λος Άντζελες.

Παρά το γεγονός ότι έχουν υποστήριξη έναν πολύ υπομονετικό επενδυτή, το όνειρό τους να εφαρμόσουν με επιτυχία την αναγεννητική γεωργία – ένα είδος βιολογικής γεωργίας που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κλιματικής αλλαγής – γίνεται κάτι σαν εφιάλτης, χάρη στις φαινομενικά ατελείωτες αποτυχίες.

Πού να το δείτε: Amazon Prime, YouTube, Google Play, Vudu

The Boy Who Harnessed the Wind

Αυτό το δράμα με πρωταγωνιστή και σκηνοθεσία του Chiwetel Ejiofor μιλά για την ιστορία του William Kamkwamba, ενός 13χρονου αγοριού στο Μαλάουι, που έμαθε πώς να οικοδομήσει μια ανεμογεννήτρια που θα μπορούσε να σώσει το χωριό του από την πείνα.

Με βάση το βιβλίο με το ίδιο όνομα, το The Boy Who Harnessed the Wind έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance του 2019, όπου κέρδισε το βραβείο Alfred P. Sloan για μια ταινία που επικεντρώνεται στην επιστήμη ή την τεχνολογία.

Πού να το δω: Netflix

Ford v. Ferrari

Μετά την ανεπιτυχή προσφορά της Ford Motor Company να εξαγοράσει την Ferrari στη δεκαετία του 1960, ο Henry Ford έγινε αποφασισμένος να νικήσει το μοντέλο της Ferrari στο Le Mans, τον παγκοσμίου φήμης αγώνα δρόμου για σπορ αυτοκίνητα.

Στο Ford v. Ferrari οι αστέρες Matt Damon ως σχεδιαστής αυτοκινήτων Carroll Shelby και Christian Bale ως οδηγός Ken Miles, οι οποίοι συνεργάζονται – όταν δεν αγωνίζονται μεταξύ τους – για να βοηθήσουν τη Ford να νικήσει τη Ferrari.

Πού να το δείτε: Στα θέατρα από τις 15 Νοεμβρίου 2019

The Great Hack

Ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με την παραβίαση των δεδομένων που οδήγησε στο σκάνδαλο του Cambridge Analytica του Facebook, το Great Hack επικεντρώνεται στα προσωπικά ταξίδια πολλών ατόμων στο κέντρο της ιστορίας.

Το ντοκυμαντέρ αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εμβαθύνουν τις πολιτιστικές διαμάχες και να επηρεάσουν πολιτικές μάχες.

Πού να το δω: Netflix

Kings of Beer

Ένα master class στον ποιοτικό έλεγχο, αυτό το ντοκιμαντέρ πηγαίνει στο ετήσιο διαγωνισμό brewmaster , το οποίο ονομάζει τον καλύτερο ζυθοποιό από 65 ζυθοποιίες Budweiser σε όλο τον κόσμο με βάση μια αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης.

Ενώ οι ζυθοποιοί όλοι εργάζονται για την ίδια εταιρεία, το ανταγωνιστικό τους ένστικτο και η αφοσίωσή τους στο καλύτερο δυνατό προϊόν πρέπει να τους οδηγήσουν στην νίκη.

Πού να το δείτε: Amazon Prime, YouTube, Google Play, Vudu

Super Size Me 2: Holy Chicken!

Δεκαπέντε χρόνια μετά την αποκάλυψη της άσχημης αλήθειας για το γρήγορο φαγητό στο Super Size Me του 2004, ο κινηματογραφιστής Morgan Spurlock επιστρέφει για περισσότερα, αυτή τη φορά για να τεκμηριώσει τη δική του προσπάθεια δημιουργίας αλυσίδας εστιατορίων που ειδικεύεται σε σάντουιτς κοτόπουλου.

Αυτή η συνέχεια του ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει περίεργες εταιρικές πρακτικές.

Πού να το δείτε: Amazon Prime, YouTube, Google Play, Vudu

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.