20 Απρ 2024
READING

Η ζήτηση για διανομή αλκοολούχων ποτών online

2 MIN READ

Η ζήτηση για διανομή αλκοολούχων ποτών online

Η ζήτηση για διανομή αλκοολούχων ποτών online

Το αλκοόλ είναι δημοφιλές εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά εμφανίζεται μια νέα τάση στον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές το αγοράζουν.

Οι πελάτες παλαιότερα θα τηλεφωνούσαν για τις παραγγελίες τους, συνήθως νωρίς το απόγευμα η θα περνούσαν από τις τοπικές κάβες να αγοράσουν τα ποτά της επιλογής τους.

Παραδόσεις θα γίνονταν μόνο εάν η παραγγελία ήταν μεγάλη και ο πελάτης τακτικός.Η παράδοση κρασιού, μπύρας και οινοπνευματωδών ποτών έχει αλλάξει κατά πολύ τα τελευταία 10 χρόνια.

Τώρα, οι retailers συμπεριλαμβανομένης της Walmart και της Kroger παρέχουν online διανομή αλκοόλ μέσα σε λίγες ώρες, βοηθούμενες από πλατφόρμες omnichannel όπως το Instacart και το Drizly.

Γιατί λοιπόν η παράδοση αλκοόλ μετασχηματίζεται σε ένα κύριο χαρακτηριστικό του εμπορίου omnichannel;

Πρώτον, η φύση αγορών αλκοόλ προσφέρεται στο μοντέλο διαδικτύου .Τα αλκοολούχα ποτά είναι συχνά μια “στιγμιαία” αγορά.

Ένας φίλος μπορεί να κάνει μια επίσκεψη απροσδόκητα, ή ένα πάρτυ μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερο από το αναμενόμενο ή μπορεί να σας ζητηθεί να φιλοξενήσετε μια κοινωνική περίσταση με ειδοποίηση τελευταίας στιγμής.

Με ένα πάτημα σε μια εφαρμογή για κινητά ή με ένα κλικ σε έναν ιστότοπο, οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν τα ποτά που θέλουν χωρίς να χρειάζεται να “κουνηθούν” από την θέση τους.

Επίσης η εικόνα του αλκοόλ τα τελευταία χρόνια είναι παντού με την δυνατότητα που δίνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι millenials έχουν αλλάξει την αγορά δομικά αφού όλες οι αγορές τους έχουν την προσέγγιση του online και αυτό δεν είναι διαφορετικό στην αγορά αλκοόλ.

Είναι “cool” να προγραμματίζουν parties και μάλιστα με cocktails που απαιτούν περισσότερες γνώσεις και πιο premium ποτά.

Η διασκέδαση στο σπίτι με φίλους είναι επίσης μια μεγάλη αλλαγή και αυτό απαιτεί μεταφορά ποτών.

Σε κάθε περίπτωση η αγορά έχει αλλάξει και από τους ίδιους τους επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι αντιλαμβάνονται την επιχειρηματικότητα με διαφορετικό τρόπο από πριν 10 χρόνια.

Καθώς πλησιάζουν οι διακοπές, περισσότεροι έμποροι λιανικής πώλησης ανοίγουν ή επεκτείνουν τις επιλογές παράδοσης αλκοόλ κατά παραγγελία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.