25 Απρ 2024
READING

Τα νέα φλιτζάνια καφέ της Air New Zealand είναι πιο νόστιμα από τα πραγματικά τρόφιμα αεροπλάνων

3 MIN READ

Τα νέα φλιτζάνια καφέ της Air New Zealand είναι πιο νόστιμα από τα πραγματικά τρόφιμα αεροπλάνων

Τα νέα φλιτζάνια καφέ της Air New Zealand είναι πιο νόστιμα από τα πραγματικά τρόφιμα αεροπλάνων

Έχουμε συνηθίσει ότι όλες οι γεύσεις του αεροπλάνου ταιριάζουν με τις πλαστικές συσκευασίες, αλλά υπάρχουν και καλά νέα.

Σε ένα μελλοντικό ταξίδι, μπορείτε τώρα να φάτε τη συσκευασία των αεροπορικών εταιρειών που πραγματικά γεύεται σαν φαγητό. Επειδή είναι φαγητό – τουλάχιστον όταν πετάτε Air New Zealand.

Η αεροπορική εταιρία έχει συνεργαστεί με την οικογενειακή εταιρεία Twiice με έδρα τη Νέα Ζηλανδία για να δοκιμάσει τα βρώσιμα κυπελλάκια καφέ biscotti ως μέρος μιας προσπάθειας για περαιτέρω μείωση των αποβλήτων κατά την πτήση.

Ενώ τα υπάρχοντα κύπελλα της αεροπορικής εταιρείας είναι λιπασματοποιήσιμα, ο απώτερος στόχος είναι να τα αφαιρέσει από τους χώρους υγειονομικής ταφής εντελώς.

Κάνοντας τα βρώσιμα θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για να το πράξουν, στέλνοντας τα 8 εκατομμύρια φλιτζάνια καφέ που η αεροπορική εταιρεία εξυπηρετεί κάθε χρόνο κατευθείαν στα στομάχια μας και όχι στα σκουπίδια.

Τα κύπελλα δεν είναι μόνο “βρώσιμα” αλλά και νόστιμα, σύμφωνα με τις θετικές κριτικές που ανέφερε η Air New Zealand.

Φτιαγμένο από αλεύρι σίτου, ζάχαρη, αυγό και βανίλια, είναι βασικά ένα φλιτζάνι μπισκότο σε σχήμα κυπέλλου, το τέλειο δοχείο για τον καφέ και μια μετα-καφέ θεραπεία.

Αν και κάθε χειροποίητο φλιτζάνι μπορεί να έχει ελαφρές οπτικές διαφορές, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αποσύνθεση του φλιτζανιού.

Το κύπελλο θα διαρκέσει τουλάχιστον όσο και ο καφές και έτσι θα έχετε ακόμα ένα τραγανό σνακ στο τέλος.

Η προσθήκη των βρώσιμων φλυτζανιών καφέ αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης κίνησης της Air New Zealand να υιοθετήσει πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιχειρηματικές πρακτικές.

Σύμφωνα με την Έκθεσή της για την Αειφορία του 2019, η αεροπορική εταιρεία αντικατέστησε ατομικά πακέτα πλαστικής σάλτσας με σάλτσες σε επαναχρησιμοποιούμενα πιάτα στις καμπίνες Business Premier της Βόρειας Αμερικής και του Χονγκ Κονγκ φέτος.

Μια πρακτική που δίνει την δυνατότητα στην αεροπορική εταιρεία να μεταφέρει 200.000 πλαστικά πακέτα από τον χώρο υγειονομικής ταφής κάθε χρόνο.

Η αεροπορική εταιρεία αναφέρει ότι ξεπέρασε το στόχο της για το 2018 τη μετάβαση 24 εκατομμυρίων πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης σε εναλλακτικές με χαμηλότερες επιπτώσεις και επέκτεινε το πεδίο εφαρμογής του έργου σε 55 εκατομμύρια είδη μιας χρήσης.

Αφαίρεσε επίσης φιάλες νερού μίας χρήσης από ορισμένες περιφερειακές πτήσεις, οι οποίες λένε ότι θα εκτρέψουν περισσότερα από 460.000 φιάλες από χώρους υγειονομικής ταφής και, μειώνοντας το βάρος του αεροσκάφους, θα μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα κατά περισσότερο από 300 τόνους ετησίως.

Οι τρεις πρώτες αεροπορικές εταιρείες στις Η.Π.Α. – Delta, American Airlines και United – υιοθέτησαν παρόμοιες πρακτικές. Αλλά όλες οι μειώσεις αναφέρονται σε πλαστικά μιας χρήσης και στις προσπάθειες ανακύκλωσης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.