19 Απρ 2024
READING

Η Marks & Spencer επεκτείνει την αστική γεωργία στο Λονδίνο

2 MIN READ

Η Marks & Spencer επεκτείνει την αστική γεωργία στο Λονδίνο

Η Marks & Spencer επεκτείνει την αστική γεωργία στο Λονδίνο

Η Marks & Spencer έχει εγκαταστήσει κάθετες μονάδες γεωργικής εκμετάλλευσης σε επτά καταστήματα στο Λονδίνο. Η βρετανική αλυσίδα πολυκαταστημάτων αναπτύσσει φρέσκα βότανα σε συνδεδεμένα μίνι θερμοκήπια.

Τρεις μήνες μετά την έναρξη της δοκιμής σε ένα κατάστημα, η Marks & Spencer επεκτείνει το πείραμά της με κάθετες εσωτερικές μονάδες καλλιέργειας σε έξι επιπλέον καταστήματα στην βρετανική πρωτεύουσα.

Τα μίνι-θερμοκήπια θα εγκατασταθούν σε επτά πολυκαταστήματα στο Λονδίνο, όπου θα καλλιεργείται επιτόπου μια ποικιλία από βότανα όπως μέντα, μαϊντανό και κολίανδρο. Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν τα βότανα λεπτά μετά τη συγκομιδή τους.

Αφού η M&S εγκατέστησε το πρώτο έξυπνο θερμοκήπιο σε ένα κατάστημα τον περασμένο Σεπτέμβριο, η κάθετη επιτόπια καλλιέργεια αποτέλεσε ένα πολύ συζητημένο θέμα και η εικόνα της M&S Food έχει επίσης γίνει πιο “φρέσκια”.

“Το αγρόκτημα φέρνει μια αίσθηση πραγματικής φρεσκάδας και οι πελάτες επιθυμούν να συζητήσουν και τα οφέλη βιωσιμότητας”, δήλωσε ο διευθυντής του καταστήματος Joe Erskine στην εφημερίδα.

Τηλεχειριζόμενο οικοσύστημα

Οι κάθετες εκμεταλλεύσεις χρησιμοποιούν 95% λιγότερο νερό και 75% λιγότερα λιπάσματα από τα παραδοσιακά γεωργικά εδάφη.

Η τεχνολογία της εταιρείας αυτής συνδυάζει κάθετες γεωργικές μονάδες με συνδεδεμένη τεχνολογία και μηχανική μάθηση για τη δημιουργία ενός πλήρως ελεγχόμενου οικοσυστήματος όπου το φως, ο αέρας και τα θρεπτικά συστατικά ελέγχονται εξ αποστάσεως.

Η cloud πλατφόρμα συνεχώς μαθαίνει και βελτιώνει την αναπτυσσόμενη διαδικασία καθώς εξελίσσεται.

Η επιλογή για το ποια έξι νέα καταστήματα θα έχουν θερμοκήπιο έγινε με βάση στοιχεία: η M&S βασίστηκε τα δεδομένα πωλήσεων των φρέσκων βοτάνων στα υπάρχοντα καταστήματα του Λονδίνου για να δει πού θα είναι η υψηλότερη ζήτηση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.