20 Απρ 2024
READING

Το μεγαλύτερο και ταχύτερο κέντρο αποστολών στον κόσμο είναι το Amazon

2 MIN READ

Το μεγαλύτερο και ταχύτερο κέντρο αποστολών στον κόσμο είναι το Amazon

Το μεγαλύτερο και ταχύτερο κέντρο αποστολών στον κόσμο είναι το Amazon

Ξεχάστε την FedEx ή την UPS.Η Amazon είναι η μεγαλύτερη εταιρία εφοδιαστικής αλυσίδας παγκοσμίως. Ως αποτέλεσμα αυτής της εστίασης, η Amazon είναι επίσης η ταχύτερη εταιρεία παράδοσης δεμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχεδόν ασυναγώνιστη εφοδιαστική

Το Amazon είναι “σχεδόν ασυναγώνιστο”, σύμφωνα με το περιοδικό εφοδιαστικής αλυσίδας Supply Chain Dive, στο οποίο δόθηκε πρόσβαση στα δεδομένα μιας έρευνας με το κωδικό όνομα “Amazon of Japan”.

Το Amazon διαθέτει 390 warehouses, 50 αεροπλάνα, 300 μεγάλων μεταφορών φορτηγά και 20.000 vans διανομής στη διάθεσή του.

Έχει 648.000 εργαζόμενους στον τομέα της εφοδιαστικής, ο οποίος είναι περίπου 50% περισσότερος από την FedEx (450.000) ή τη UPS (481.000). Ως αποτέλεσμα, η Amazon πραγματοποιεί σήμερα το 45% περίπου των παραδόσεών της.

Αυτή η προσέγγιση έχει ως αποτέλεσμα μια ασύγκριτη ταχύτητα: φέτος, ο μέσος συνολικός χρόνος παράδοσης ήταν κάτω από τρεις ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για ανταγωνιστές όπως η Walmart και η Target, ο μέσος χρόνος παράδοσης ήταν περίπου πέντε ημέρες. Η Amazon έχει ήδη επίσης το προβάδισμα στα κέντρα διανομής της: οι περισσότερες παραγγελίες αποστέλλονται εντός της ημέρας, ενώ άλλες εταιρείες έχουν συχνά χρόνο παράδοσης που είναι διπλάσιος.

Δίκτυο κέντρων και καταστημάτων

Οι επενδύσεις στη ρομποτική για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών στα κέντρα διανομής διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό, εκτός από την κατανομή των αποθεμάτων σε ένα δίκτυο κόμβων που είναι πιο κοντά στον πελάτη.

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019, το Amazon κατάφερε να μειώσει το χρόνο μεταξύ της αποστολής και της παράδοσης στο σπίτι σε λιγότερο από δύο ημέρες.

Οι ανταγωνιστές στις Η.Π.Α. χρειάζονται σχεδόν τρεις μέρες για να κάνουν το ίδιο, παρόλο που άλλοι παίκτες συμπεριλαμβανομένου του Target επωφελούνται επίσης από την αποστολή περισσότερων αποθεμάτων στα φυσικά τους καταστήματα.

Χρησιμοποιώντας τα καταστήματα ως μικρά κέντρα διανομής, η αμερικανική αλυσίδα ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να παραδώσει πιο γρήγορα παραγγελίες στους πελάτες και, πάνω απ ‘όλα, είναι σε θέση να εξοικονομήσει πολλά κόστη.

Ωστόσο, κανένας άλλος δεν έχει ακόμη κάνει το βήμα των παραδόσεων στα χέρια των πελατών από τους ίδιους. Σύμφωνα με την Rakuten, ούτε η Target ούτε η Walmart χρησιμοποιούν το δικό τους στόλο μεταφοράς για να καλύψουν το “τελευταίο μίλι” στον πελάτη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.