25 Απρ 2024
READING

Οι άνδρες στον καθρέφτη

3 MIN READ

Οι άνδρες στον καθρέφτη

Οι άνδρες στον καθρέφτη

Τα καλλυντικά είναι μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά τα εμπορικά σήματα ομορφιάς αντιμετωπίζουν μια πρόκληση λόγω της επιβράδυνσης της ανάπτυξης σε βασικές κατηγορίες.

Είναι οι άνδρες η επόμενη μεγάλη αγορά ομορφιάς για τις μάρκες να στοχεύουν;

Προς το παρόν, τα καλλυντικά για άνδρες αντιπροσωπεύουν ένα χαμηλό 1,6% της παγκόσμιας αγοράς καλλυντικών αξίας 71 δισ. δολαρίων, αλλά οι αναλυτές αναμένουν ότι αυτό θα αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα πέντε χρόνια.

Γιατί λοιπόν τώρα είναι η στιγμή για την ανάπτυξη, όταν προσπάθησε και δεν κατάφερε να απογειωθεί στο παρελθόν;

Gen Z και και πιο ήπια στερεότυπα των δύο φύλλων

Η στάση απέναντι στη στερεότυπα των φύλων και την κοινωνική πρόοδο αποτελούν βασικούς παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη της ανδρικής ομορφιάς.

Η Mintel αναφέρει ότι οι δαπάνες ομορφιάς αυξήθηκαν κατά 20% μεταξύ των αγοραστών Gen Z.

Η στόχευση αυτού του τμήματος της αγοράς με μια νέα προσέγγιση στο ζήτημα των φύλων των προϊόντων, προσφέρει τη δυνατότητα να ξεκλειδώσει μια προσοδοφόρα ευκαιρία.

Η αμερικανική μάρκα ομορφιάς Morphe έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά.

Σήμερα βρίσκτεαι σε ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχοντας ανοίξει καταστήματα στο Westfield Stratford, στο Bullring Bullring, στο Liverpool One και πιο πρόσφατα στο Intu Nottingham τον Σεπτέμβριο.

Οι άνδρες πρεσβευτές ή η «Morphe Babes» αποτελούν τέσσερις από τους δέκα παράγοντες που επηρεάζουν τη μάρκα, δείχνοντας την εστίασή τους στην ποικιλομορφία των φύλων.

Αυτή η στρατηγική φαίνεται να δουλεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο: τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους η εμφάνιση του James Charles στο σταθμό Bullring του Morphe Babe δημιούργησε μια τόσο ψηλή προσέλευση που προκάλεσε 4,5 ώρες καθυστερήσεων κυκλοφορίας στο κέντρο του Μπέρμιγχαμ, οι οπαδοί έσπευσαν να τον συναντήσουν.

Ανάπτυξη σε αποκλειστικές μάρκες

Προκειμένου να επωφεληθούν από την ανάπτυξη αυτή, τα σήματα υψηλού προφίλ, όπως η Chanel και η Tom Ford, λαμβάνουν φήμη προσδίδοντας ένα στοιχείο «αγόρι ή« άνθρωπο »στα προϊόντα ομορφιάς τους.

Η πρώτη δημιούργησε μια γραμμή προιόντων, με το όνομα Boy de Chanel, που περιλάμβανε δύο προϊόντα φροντίδας του δέρματος, μια βούρτσα για τα φρύδια και για τα χείλη. Ωστόσο, οι επικριτές ισχυρίστηκαν ότι αυτές είναι εκστρατείες marketing που δείχνουν έλλειψη επενδύσεων στην αγορά.

Σε αντίθεση με αυτές τις εκστρατείες, υπάρχει μια αξιοσημείωτη αύξηση σε εξειδικευμένες μάρκες ομορφιάς ανδρών μακριά από τη στερεότυπη γυναικεία πτυχή των προϊόντων ομορφιάς.

Έτσι είναι τώρα τελικά η ώρα για τα καλλυντικά για άνδρες να πάνε mainstream; Με μια κοινωνική μετατόπιση όσο και μια φυσική αύξηση των καταστημάτων ομορφιάς φιλικών προς τους άνδρες, φαίνεται τώρα πιθανότατα μια χρονική περίοδος για την ανάπτυξη στην αγορά αυτή.

Το αν η ανάπτυξη αυτή αρκεί για να ικανοποιήσει τις βασικές προκλήσεις της βιομηχανίας ομορφιάς δεν έχει ακόμη φανεί.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.