Η Patagonia ανοίγει το πρώτο κατάστημα Worn Wear για second hand ρούχα

Η Patagonia άνοιξε το πρώτο φυσικό κατάστημα της Worn Wear, το concept για ρούχα second-hand.

Το κατάστημα είναι ένα pop-up στο Boulder του Κολοράντο, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι το Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Το pop-up είναι εφοδιασμένο μόνο με προϊόντα Worn Wear, καθώς και με την ReCrafted Collection, η οποία έχει ρούχα που κατασκευάζονται από ενδύματα που έχουν πριν επιδιορθωθεί.

Εκτός από την πώληση μεταχειρισμένων, το κατάστημα θα φιλοξενεί εκδηλώσεις και εργαστήρια επισκευής και ανακύκλωσης.

Το concept Worn Wear παρουσιάστηκε το 2017 και έχει πουλήσει πάνω από 120.000 προϊόντα μέχρι σήμερα.

Καθώς η δευτερογενής αγορά μετατρέπεται σε μεγαλύτερο τμήμα της λιανικής βιομηχανίας, η Patagonia αναπτύσει περισσότερο τις προσπάθειες της με τον πρώτο φυσικό χώρο που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην επιχείρηση μεταπώλησής της.

Το Worn Wear της Patagonia λειτουργεί με την αγορά των μεταχειρισμένων προϊόντων των πελατών υπό την προϋπόθεση ότι είναι σε καλή κατάσταση, σε αντάλλαγμα πίστωση για αγορές νέων προιόντων.

Οι εταιρείες λιανικής πώλησης outdoor έχουν επικεντρωθεί στην προσπαθεία τους για τη μεταπώληση τα τελευταία χρόνια.

Εκτός από την Patagonia, η North Face έκανε το ντεμπούτο του The North Face Renewed το καλοκαίρι του 2018, το οποίο επικεντρώνεται στην ανανέωση των παλαιών ρούχων του North Face και στη μεταπώλησή τους με έκπτωση.

Σήμερα, η Patagonia επισκευάζει περισσότερα από 100.000 αντικείμενα κάθε χρόνο σε 72 κέντρα επισκευών παγκοσμίως και στο Reno – όπου η εταιρεία διαθέτει και λειτουργεί το μεγαλύτερο κέντρο επισκευής ενδυμάτων στη Βόρεια Αμερική.

Εκτός από το pop-up Worn Wear, η Patagonia διαθέτει επίσης κινητά συνεργεία επισκευής Worn Wear, τα οποία επισκέπτονται διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων καταστημάτων Patagonia, ειδικευμένων καταστημάτων λιανικής πώλησης, χιονοδρομικά κέντρα και κολέγια για να προσφέρουν τις δυνατότητες ανακαίνισης.