01 Μάι 2024
READING

Η Nestlé θα αναπτύξει vegan τυρί και bacon για burgers

2 MIN READ

Η Nestlé θα αναπτύξει vegan τυρί και bacon για burgers

Η Nestlé θα αναπτύξει vegan τυρί και bacon για burgers

Η Nestlé ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει εναλλακτικές λύσεις τυριού και μπέικον με βάση τα φυτά, οι οποίες θα συμπληρώσουν τις υπάρχουσες επιλογές βέγκαν.

Με τη νέα ανάπτυξη, ο γίγαντας των τροφίμων θα μπορεί να παράξει βέγκαν εναλλακτικές και για τα τρία βασικά συστατικά που απαιτούνται για ένα cheeseburger μπέικον.

Η κίνηση αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Nestle να επιταχύνει τη μετατροπή του χαρτοφυλακίου της σε πιο καινοτόμα και βιώσιμα προϊόντα.

Επίσης, είναι σύμφωνη με τη δέσμευσή της να επιτύχει μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050.

Με την ονομασία PB triple play, το προϊόν θα κυκλοφορήσει αρχικά σε επαγγελματίες πελάτες, όπως εστιατόρια και επιχειρήσεις τροφίμων το 2020.

«Θρεπτικά και βιώσιμα»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé, Mark Schneider, σχολίασε: “Όλο και περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν νόστιμα, θρεπτικά και βιώσιμα φυτικά προϊόντα όταν γευματίζουν. Τώρα έχουμε ανεβάσει τις προσδοκίες ψηλά αναπτύσσοντας ένα ‘PB triple play’ κλασικό κλασικό: το cheeseburger μπέικον.

“Συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε στην υπόσχεσή μας να προσφέρουμε στους καταναλωτές τρόφιμα που είναι σωστά για αυτούς και σωστά για τον πλανήτη”.

Η εναλλακτική λύση για το τυρί cheddar vegan αναπαράγει την υφή και την υπέροχη, πλούσια γεύση του γαλακτοκομικού τυριού.

Η εναλλακτική λύση μπέικον γίνεται τραγανή και μασώμενη όταν μαγειρεύεται, παρόμοια με το μπέικον με βάση τα ζώα, και έχει την ίδια γεύση, είπε η Nestlé.

Σε σύγκριση με ένα τυποποιημένο τυρί cheeseburger, η βέγκαν εναλλακτική λύση είναι απαλλαγμένη από χοληστερόλη, υψηλή σε φυτικές ίνες, και έχει σημαντικά λιγότερη περιεκτικότητα σε λίπος και κορεσμένα λιπαρά.

Ανάπτυξη προϊόντων

Η Nestlé αξιοποίησε την τεχνογνωσία της στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης και την ιδιόκτητη τεχνολογία για να αναπτύξει βέγκαν τυρί και μπέικον, τα οποία συνδυάζουν φυσικά συστατικά όπως φυτικές πρωτεΐνες, ίνες και έλαια.

Οι σεφ και οι επιστήμονες τροφίμων συνεργάστηκαν με ειδικούς στον κλάδο της εστίασης για να προσαρμόσουν τα προϊόντα για χρήση σε επαγγελματικές κουζίνες, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές ανάγκες μαγειρέματος και εξυπηρέτησης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.