26 Απρ 2024
READING

Η Nike σταματά τις πωλήσεις στο Amazon

1 MIN READ

Η Nike σταματά τις πωλήσεις στο Amazon

Η Nike σταματά τις πωλήσεις στο Amazon

Η Nike δεν θα πωλεί πλέον τα προϊόντα της στο Amazon. Με τον τρόπο αυτό τερματίζεται ένα πιλοτικό πρόγραμμα που διήρκεσε τουλάχιστον δύο χρόνια. Η αγορά συμπέρανε ότι η Nike δεν χρειάζεται το Amazon.

Πλαστά

Πριν από δύο χρόνια, η μάρκα άρχισε να πωλεί online μέσω της αμερικανικής πλατφόρμας, κυρίως για να αποτρέψει την πώληση προϊόντων απομίμησης στο Amazon.

Η αθλητική εταιρεία αναγγέλλει τώρα το τέλος αυτής της συνεργασίας, προκειμένου να επικεντρωθεί σε μια προσέγγιση πιο άμεσων πωλήσεων.

Οι αναλυτές είναι της γνώμης ότι η Amazon δεν προσδίδει πραγματικά αξία στη Nike, δεδομένων των ψηφιακών προσπαθειών της μάρκας με ελκυστικές online πλατφόρμες.

Τα τελευταία μερικά τρίμηνα η στρατηγική της Nike εστιάζεται στο online και μάλιστα στο τελευταίο τρίμηνο η εταιρεία ανέφερε αύξηση 42% στις ηλεκτρονικές της δραστηριότητες.

Με τη απευθείας διαχείριση των πωλήσεων της, μπορεί επίσης να παρακολουθεί την ακεραιότητα της μάρκας πολύ καλύτερα.

“Η Nike ενδιαφέρεται περισσότερο για την παρουσίαση της μάρκας από ό, τι ο καταναλωτής, δεν χρειάζεται διανομή μόνο για λόγους διανομής”, εξήγησε ένας αναλυτής από την Wells Fargo.

Η «διάσπαση» μεταξύ των δύο εταιρειών αφορά μόνο την πώληση προϊόντων: η μάρκα θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες Cloud της Amazon για την ιστοσελίδα και τις εφαρμογές της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.