28 Απρ 2024
READING

Instagram vs Facebook vs YouTube vs Twitter: που επενδύουν οι μάρκες ομορφιάς περισσότερο;

2 MIN READ

Instagram vs Facebook vs YouTube vs Twitter: που επενδύουν οι μάρκες ομορφιάς περισσότερο;

Instagram vs Facebook vs YouTube vs Twitter: που επενδύουν οι μάρκες ομορφιάς περισσότερο;

Δεν είναι ίσως συγκλονιστικό το γεγονός ότι το Instagram λαμβάνει το μερίδιο του λέοντος από τα χρήματα που επενδύονται σε διαφημίσεις της βιομηχανίας ομορφιάς. Είναι, άλλωστε, η πλατφόρμα της selfie.

Ωστόσο, σύμφωνα με νέα έκθεση της BrandTotal, το YouTube συγκεντρώνει το 93% των διαφημιστικών επενδύσεων της μεγαλύτερης εταιρίας καλλυντικών.

Ποια είναι αυτή η εταιρεία; Η L’Oreal.

Σας κάνει να αναρωτιέστε τι γνωρίζουν τα στελέχη της L’Oreal που δεν γνωρίζουν οι άλλοι;

Η Maybelline ξοδεύει το 60% των διαφημιστικών δολαρίων της στο Instagram. Η Sephora ξοδεύει το 43% εκεί, με ένα άλλο 36% στο Facebook. Η Estee Lauder; 46%.

Και οι Instagram-influencers που έγιναν μεγάλοι έμποροι μέσω του Instagram, η Kylie Jenner και η Huda Kattan, επενδύουν 82% και 78%, αντίστοιχα, των προσπαθειών marketing για τις αυτοκρατορίες των καλλυντικών τους, Kylie Cosmetics και Huda Beauty αντίστοιχα.

“Το Instagram βασιλεύει στις πληρωμένες καμπάνιες μεταξύ αυτών των τεσσάρων ψηφιακών καναλιών για κορυφαίες μάρκες καλλυντικών,” λέει ο Alon Leibovich, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BrandTotal.

“Λαμβάνοντας υπόψη τα νεότερα δημογραφικά στοιχεία που σχετίζονται με αυτά τα εμπορικά σήματα και τη φύση του Instagram ως οπτικό μέσο, ​​δεν είναι να απορεί κανείς γιατί τα εμπορικά σήματα μακιγιάζ κάνουν το Instagram την πλατφόρμα επιλογής τους όσον αφορά τις στρατηγικές του social marketing τους”.

Αλλά η L’Oreal μάλλον γνωρίζει κάτι που οι άλλοι δεν ξέρουν.

Η μεγαλύτερη εταιρεία καλλυντικών στον κόσμο διαθέτει πολλαπλές μάρκες ομορφιάς, συμπεριλαμβανομένων των Redken, Lancome και Essie, και έχει ετήσια έσοδα κοντά στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ξοδεύει μόνο το 5% των διαφημίσεών της στο Instagram και άλλο 1% σε κάθε ένα από τα Facebook και το Twitter.

Το YouTube είναι ένα ενδιαφέρον κανάλι για τα brands, δεδομένου ότι δίνει προτεραιότητα σε μεγαλύτερες περιόδους προβολής και βαθύτερη δέσμευση από τα πιο εφήμερα κανάλια όπως το Twitter και το Instagram ή ακόμα και το Facebook.

Η διαφήμιση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης είναι μια σκληρή μάχη, ωστόσο, συγκρίνεται με τους επιτυχημένους influencers.

Η Kylie Cosmetics και η Huda Beauty πέτυχαν περισσότερη εμπλοκή κοινωνικών μέσων από οποιαδήποτε από τις καθιερωμένες μάρκες.

Μαζί, είχαν πάνω από 35 εκατομμύρια likes, retweets και thumbs-ups, με τη Huda Beauty να παίρνει σχεδόν δύο φορές περισσότερα από την Kylie Cosmetics.

Οι άλλες μάρκες καλλυντικών; Απλώς θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν για τις διαφημίσεις τους, είτε στο Instagram είτε στο YouTube, το Facebook ή το Twitter.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.