24 Απρ 2024
READING

Η Google θα συνδέσει το πρόγραμμα Rainforest στον Αμαζόνιο με ασύρματο internet μέσω γιγαντιαίων μπαλονιών

2 MIN READ

Η Google θα συνδέσει το πρόγραμμα Rainforest στον Αμαζόνιο με ασύρματο internet μέσω γιγαντιαίων μπαλονιών

Η Google θα συνδέσει το πρόγραμμα Rainforest στον Αμαζόνιο με ασύρματο internet μέσω γιγαντιαίων μπαλονιών

Σε κάτι που μοιάζει περισσότερο με τη φαντασία των παιδιών παρά την πραγματικότητα, η μητρική εταιρεία Google Alphabet συνεργάστηκε με έναν πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου στο Περού για να δημιουργήσει ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση σε μερικά από τα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου μέσω τεράστιων αερόστατων θερμού αέρα.

Η θυγατρική εταιρεία Loon, που ανήκει στην Alphabet, θα στείλει ένα στόλο από γιγάντια μπαλόνια ζεστού αέρα από πολυαιθυλένιο που θα διασχίσουν τον Αμαζόνιο για να παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε ανθρώπους που ζουν στις απομακρυσμένες ζούγκλες.

Η Loon συνεργάστηκε με το Internet Para Todos Perú (IpT) για την παροχή του διαδικτύου, σε συμφωνία που ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα.

Σε περίπου το μέγεθος ενός γηπέδου τένις, κάθε μπαλόνι φέρει μια σειρά μπαταριών, κεραιών και ηλιακών συλλεκτών για τη μετάδοση ευρυζωνικών συνδέσεων από ένα σταθμό εδάφους σε όλο το δίκτυο πλέγματος μπαλονιών.

Στέλνει σήματα προς στο κινητό τηλέφωνο ενός χρήστη σε ταχύτητες LTE. Τα μπαλόνια Loon είναι κατασκευασμένα για να διαρκέσουν περίπου 100 ημέρες πριν προσγειωθούν, οπότε το υλικό κατεβάινει στο έδαφος χρησιμοποιώντας ένα αλεξίπτωτο.

Η Loon και η IpT θα επικεντρωθούν στη δημιουργία του δικτύου μπαλονιών στην περιοχή του Loreto στο περιαστικό δάσος του Αμαζονίου, περιοχή όπου ζουν 200.000 ντόπιοι.

Το ένα τέταρτο του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση στην υπηρεσία 3G ή ακόμα και σε αξιόπιστη υπηρεσία κινητού δικτύου.

Το Internet para Todos δημιουργήθηκε με σκοπό τη σύνδεση εκατομμυρίων Λατινοαμερικανών, συμπεριλαμβανομένων 6 εκατομμυρίων Περουβιανών χωρίς επαρκή πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Αυτή η πρόκληση περιλαμβάνει την προσέγγιση δύσκολων περιοχών πρόσβασης με καινοτόμες και βιώσιμες τεχνολογίες που επιτρέπουν να ξεπεραστεί η γεωγραφική, τεχνολογική και οικονομική πολυπλοκότητα.

Χάρη σε αυτή τη συμφωνία με τη Loon, θα επεκταθεί η πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου σε περισσότερους Περουβιανούς.

Η άφιξη της ασύρματης ευρυζωνικότητας στο τροπικό δάσος έρχεται μετά από ένα δύσκολο χρόνο για την περιοχή να αγωνίζεται με έναν άλλο γίγαντα του Διαδικτύου: το ίδιο το Amazon.

Τον Μάιο ο μεγαλύτερος έμπορος λιανικής πώλησης με βάση το Διαδίκτυο κέρδισε μια μάχη εναντίον της Βραζιλίας και μια συμμαχία των χωρών της Νότιας Αμερικής για να κατέχει τον τομέα «.amazon».

Η εταιρεία Internet για εκχωρημένα ονόματα και αριθμοί (ICANN) δήλωσε ότι αποφάσισε να προχωρήσει με την ονομασία που ζήτησε η Amazon Inc., αφού περίμενε 12 χρόνια για να λύσουν τη διαφωνία τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.