19 Απρ 2024
READING

Η Amazon θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για 30 λεπτά παράδοση

2 MIN READ

Η Amazon θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για 30 λεπτά παράδοση

Η Amazon θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για 30 λεπτά παράδοση

Η Amazon έχει ανακοινώσει ότι θα επενδύσει επιπλέον 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την προσεχή περίοδο των διακοπών, καθώς φαίνεται να κερδίζει περισσότερες συνδρομές Prime, προσφέροντας μια εξαιρετικά γρήγορη παράδοση.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου δαπάνησε φέτος 35 δισεκατομμύρια δολάρια για έξοδα αποστολής, σύμφωνα με μια έκθεση του CNN Business, η οποία είναι πάνω από το διπλάσιο από ό, τι πριν από δύο χρόνια.

“Όταν διαθέτουμε ένα πλήρες στόλο με drones θα μπορείτε να παραγγείλετε οτιδήποτε και να το προμηθευτείτε σε 30 λεπτά αν ζείτε κοντά σε ένα κέντρο που εξυπηρετείται από αυτά”, δήλωσε το στέλεχος του Amazon Jeff Wilke. “Αυτό είναι δυνατό μόνο λόγω της ρομποτικής.”

Η Amazon διαθέτει ήδη ένα στόλο 200.000 ρομπότ Kiva, αλλά εάν επιταχύνει τους χρόνους παράδοσης ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί πολύ.

Ο λιανοπωλητής δοκιμάζει τώρα τετράτροχα ρομπότ παράδοσης για να κινούνται στα πεζοδρόμια.

Νωρίτερα αυτό το μήνα ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 40 εκατομμύρια δολάρια σε μια νέα state-of-the-art μονάδα Amazon Robotics που θα χρησιμεύσει “ως επίκεντρο της καινοτομίας της ρομποτικής της εταιρείας “.

Η νέα “παγκόσμιας κλάσης” εγκατάσταση της Amazon Robotics, που θα ανοίξει επίσημα το 2021 στο Westborough της Μασαχουσέτης, θα φτάσει τα 350.000 στρέμματα και θα δημιουργήσει 200 ​​τεχνολογικές και προηγμένες θέσεις εργασίες στην παραγωγή.

Με αυτή την αύξηση έρχεται το ερώτημα του τι θα κάνει η Amazon με τους υπαλλήλους που προσθέτει στο εργατικό της δυναμικό μόλις τα ρομπότ της είναι έτοιμα.

“Ανησυχώ μερικές φορές όταν οι άνθρωποι εξισώνουν την τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική με απώλεια θέσεων εργασίας”, δήλωσε ο Wilke.

“Αν κοιτάξετε αυτό το είδος τεχνολογικών καινοτομιών με την πάροδο των ετών τείνει να είναι η περίπτωση που δεν εξαλείφουν τις θέσεις εργασίας, τείνουν να αλλάξουν θέσεις εργασίας και να αλλάζουν γενικότερα την εργασία. Αυτό ισχύει για εμάς. “

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.