27 Απρ 2024
READING

Η Coca-Cola επιλέγει τη συλλογή πλαστικών μπουκαλιών από τα δοχεία αλουμινίου

2 MIN READ

Η Coca-Cola επιλέγει τη συλλογή πλαστικών μπουκαλιών από τα δοχεία αλουμινίου

Η Coca-Cola επιλέγει τη συλλογή πλαστικών μπουκαλιών από τα δοχεία αλουμινίου

Η Coca-Cola δεσμεύεται να συλλέγει και να ανακυκλώνει πλαστικά μπουκάλια αντί να χρησιμοποεί δοχεία αλουμινίου, καθώς ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αναψυκτικών στον κόσμο επιδιώκει να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα.

Μαζί με τους πολυεθνικούς αντιπάλους της, συμπεριλαμβανομένης της PepsiCo και της Nestle, η Coca-Cola έχει αρχίσει να προσφέρει ανακυκλώσιμα δοχεία αλουμινίου καθώς και πλαστικά μπουκάλια για μερικά εμπορικά σήματα νερού.

Η βιομηχανία αντιδρά στην δημόσια αγανάκτηση για τους ωκεανούς που μολύνονται με πλαστικά απόβλητα.

“Στρατηγική μετατόπιση”

“Δεν προσπαθούμε να σχεδιάσουμε μια στρατηγική μετατόπιση από το πλαστικό στο αλουμίνιο”, δήλωσε ο Quincey, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση “επικεντρώθηκε στη συλλογή” και έχει ποσοστό συλλογής περίπου 59%.

“Δεν είναι τόσο μεγάλο το κόστος που θα μας κάνει να αλλάξουμε τη στρατηγική μας”, δήλωσε ο Quincey για την επίδραση των δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο.

“Δεδομένου του σχετικού βάρους του αλουμινίου στο σύνολο των δραστηριοτήτων μας, δεν έχει προκαλέσει μεγάλη αλλαγή στη στρατηγική – απλώς μια αύξηση του κόστους”, είπε.

Πέρυσι, η Coca-Cola δεσμεύτηκε να συλλέξει και να ανακυκλώσει ένα μπουκάλι ή ένα κουτί για κάθε ένα που πωλεί παγκοσμίως μέχρι το 2030.

Η εταιρεία υιοθετεί διάφορες μεθόδους σε όλο τον κόσμο για τη συλλογή των μπουκαλιών.

Σε ορισμένες χώρες χρησιμοποιεί ένα σύστημα επιστροφής το οποίο προσκαλεί τους καταναλωτές να επιστρέφουν μπουκάλια σε αντάλλαγμα για κίνητρα – όπως μετρητά, κουπόνια ή ένα σύστημα δώρων.

Συνεργάζεται επίσης με ιδιωτικές εταιρείες που χρησιμοποιούν φορείς συλλογής για την ανάκτηση χρησιμοποιημένων φιαλών.

“Ένα φιαλίδιο ανακυκλωμένου PET έχει πολύ χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από ένα δοχείο αλουμινίου ή γυάλινο φιαλίδιο”, δήλωσε ο Quincey.

Είπε ότι η συλλογή και η επαναχρησιμοποίηση των μπουκαλιών ήταν μια “καλύτερη μακροπρόθεσμη απάντηση” από τη μετάβαση στα κουτάκια αλουμινίου.

Πλαστικά απόβλητα

Τον περασμένο μήνα η περιβαλλοντική ομάδα Greenpeace δήλωσε ότι η Coca-Cola ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός πλαστικών απορριμμάτων παγκοσμίως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Σε συνεργασία με το κίνημα Break Free From Plastic, είπε ότι 11.732 branded πλαστικά της Coca-Cola καταγράφηκαν σε 37 χώρες – περισσότερα από το σύνολο των 3 επόμενων σε ρύπανση.

Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coke δήλωσε ότι αυτό είναι φυσιολογικό αφού η εταιρεία είναι η “μεγαλύτερη μάρκα” στον κόσμο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.