26 Απρ 2024
READING

Το brand της Amazon αξίζει περισσότερο από το ένα τρίτο ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων

3 MIN READ

Το brand της Amazon αξίζει περισσότερο από το ένα τρίτο ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων

Το brand της Amazon αξίζει περισσότερο από το ένα τρίτο ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων

Η Amazon ξεπερνά την Apple και την Google με την αξία της να αυξάνεται κατά 20% από πέρυσι στα 334,6 δισ. δολάρια – περισσότερο από το ένα τρίτο του τρισεκατομμυρίου δολαρίων σύμφωνα με την έρευνα “Brand Z” της Kantar. Η Amazon το προηγούμενο έτος κατατάχθηκε στην 3η θέση.

Η Apple φέτος είναι το Νο. 2 αξίας 303,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το Google No. 3 αξίας 303,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την έρευνα της Kantar. Κανένας άλλος retailer δεν περιλαμβάνεται στις πρώτες 10 θέσεις.

Τα 100 πρώτα brands αντιπροσωπεύουν αξία 3,81 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και αξίζουν περισσότερο από το ΑΕΠ της Γερμανίας, την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οι retailers ήταν η δεύτερη πιο κυρίαρχη ομάδα, ακολουθώντας τις εταιρείες τεχνολογίας, με 11 μάρκες, των οποίων η αξία αυξήθηκε συλλογικά κατά 15% στα 517 δισ. Δολ. με 13,5% του συνόλου, σύμφωνα με την έκθεση.

Σε αυτήν την έκθεση, η Amazon ορίστηκε ως retailer, ενώ η Apple ορίστηκε ως εταιρεία τεχνολογίας, αν και οι δύο εταιρείες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως και τα δύο.

Οι ερευνητές της Brand Z υπογραμμίζουν το ρόλο της καινοτομίας στην προώθηση των μαρκών στην κορυφαία λίστα τους 100.Αυτά τα εμπορικά σήματα ικανοποιούν τις ανάγκες των ανθρώπων με την καινοτομία για να δημιουργήσουν νέες κατηγορίες και να οριοθετήσουν σαφώς τις προσφορές τους από εκείνες των ανταγωνιστών τους».

Η Apple έχει περίπου 260 καταστήματα μόνο στις Η.Π.Α., ενώ οι λιανικές πωλήσεις της Amazon παραμένουν σε μεγάλο βαθμό online.

Ενώ η Amazon καταγράφεται ως retailer στην έρευνα Brand Z, η ικανότητά της να καινοτομεί συνεχώς σε αυτή την αγορά οφείλεται πολύ στην τεχνολογική της πλευρά.

Στην επιχείρηση υπηρεσιών AWS cloud services business-to-business, η οποία πωλεί υπηρεσίες σε οντότητες τόσο διαφορετικές όσο η Netflix και η CIA , και η οποία έφερε 26 δισεκατομμύρια δολάρια στα συνολικά αποτελέσματα του τελευταίου έτους.

Αρκετές μάρκες, όπως η Nike και η Ralph Lauren, ελαχιστοποιούν τις χονδρικές συναλλαγές τους και αναπτύσσουν τις δραστηριότητές τους απευθείας στην κατανάλωση μέσω των δικών τους ιστοτόπων και καταστημάτων, η Amazon κινείται προς την άλλη κατεύθυνση, εξαρτόμενη όλο και περισσότερο από τρίτους πωλητές στο Marketplace της για να τροφοδοτήσουν τα έσοδα λιανικής.

Αυτά τα έσοδα δεν προέρχονται μόνο από πελάτες που αγοράζουν αγαθά. Ακόμη και στο τμήμα λιανικής πώλησης πέρυσι, οι πωλήσεις προϊόντων ήταν 142 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι πωλήσεις υπηρεσιών που περιλαμβάνουν τις προμήθειες από το Marketplace, τα έσοδα πελατών από τα μέλη Prime και τα πρόσθετα όπως η ροή μουσικής ήταν 91 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όταν το Marketplace ξεκίνησε το 1999, οι ιδιώτες πωλητές είχαν μόλις το 3% του συνολικού μεριδίου των πωλήσεων φυσικών εμπορευμάτων που πωλούνται στο Amazon, ενώ το 2018 έφθασε τα 58 %.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.