23 Απρ 2024
READING

Η Nestlé υποστηρίζει την ανάπτυξη συστήματος παρακολούθησης δασών με ραντάρ

2 MIN READ

Η Nestlé υποστηρίζει την ανάπτυξη συστήματος παρακολούθησης δασών με ραντάρ

Η Nestlé υποστηρίζει την ανάπτυξη συστήματος παρακολούθησης δασών με ραντάρ

Η Nestlé ανακοίνωσε ότι έχει προσχωρήσει σε έναν συνασπισμό μεγάλων παραγωγών και αγοραστών φοινικέλαιου για την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης προειδοποιήσεων ραντάρ για την ανίχνευση της αποδάσωσης (RADD), ενός συστήματος παρακολούθησης δασών με βάση τα ραντάρ.

Η πρωτοβουλία θα φέρει τον γίγαντα τροφίμων ένα βήμα πιο κοντά στη δέσμευσή του για μη αποδάσωση, συμβάλλοντας στη μετασχηματισμό του βιομηχανικού τομέα μέσω του συστήματος παρακολούθησης που είναι προσβάσιμο από το κοινό.

Ο επικεφαλής της υπεύθυνης προμήθειας στην Nestlé, Benjamin Ware, δήλωσε: «Δεν μπορεί πλέον κανείς να ισχυριστεί ότι αγνοεί τους κινδύνους αποδάσωσης γύρω από τις αλυσίδες εφοδιασμού».

Σύστημα παρακολούθησης βάσει ραντάρ

Το RADD είναι το πρώτο σύστημα παρακολούθησης βασισμένο σε ραντάρ αυτής της κλίμακας που θα κάνει τις ειδοποιήσεις αποψίλωσης διαθέσιμες στο κοινό για το Global Forest Watch και το Global Forest Pro Pro, δήλωσε η Nestlé.

Η τεχνολογία αναπτύσσεται από το Πανεπιστήμιο Wageningen και το Satellite και παρακολουθείται από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πόρων.

Η Nestle πρόσθεσε: “Χρησιμοποιούμε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των κινδύνων αποψίλωσης, συνδυάζοντας εργαλεία όπως η πιστοποίηση, η χαρτογράφηση της αλυσίδας εφοδιασμού, η επιτόπια επαλήθευση και η δορυφορική παρακολούθηση.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη συστημάτων παρακολούθησης των δασών όπως το RADD, καθώς θα φέρει την ευθύνη και τη διαφάνεια σε ολόκληρο τον κλάδο”.

Ένα ανοικτό σύστημα

Ο ανοικτός χαρακτήρας του συστήματος θα επιτρέψει σε εταιρείες, κυβερνήσεις, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και ενδιαφερόμενους φορείς να παρακολουθούν τα δάση χρησιμοποιώντας την πηγή πληροφόρησης.

Η Nestlé στοχεύει να καταστήσει σχεδόν το 100% των προϊόντων της χωρίς επίπτωση σε αποδάσωση μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Από τον Απρίλιο του 2019, το 77% των βασικών αγροτικών προϊόντων που αγόρασε η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου του φοινικέλαιου, επαληθεύθηκε ότι δεν είχε αντίκτυπο σε αποδάσωση.

Από τα τέλη του 2018, η Nestlé παρακολουθεί το 100% των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού με φοινικέλαιο χρησιμοποιώντας Starling, ένα σύστημα παρακολούθησης που χρησιμοποιεί δορυφόρους όρασης και ραντάρ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.