25 Απρ 2024
READING

Η νέα στρατηγική της H&M αποδίδει την πρώτη αύξηση κερδών σε 2 χρόνια

4 MIN READ

Η νέα στρατηγική της H&M αποδίδει την πρώτη αύξηση κερδών σε 2 χρόνια

Η νέα στρατηγική της H&M αποδίδει την πρώτη αύξηση κερδών σε 2 χρόνια

Η H&M ανακοίνωσε ότι το τρίτο τρίμηνο, οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12% σε 6,36 δισεκατομμύρια δολάρια, το τρίτο τρίμηνο, χάρη στις “καλοκαιρινές συλλογές”.

Οι πωλήσεις online αυξήθηκαν κατά 30%, καθώς και οι πωλήσεις από νέες αγορές αυξήθηκαν κατά 18%, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας.

Το μικτό κέρδος του τριμήνου αυξήθηκε κατά 13% σε 31,8 δισεκατομμύρια σουηδικές κορόνες, αντιστοιχώντας σε μικτό περιθώριο 50,8%, έναντι 50,3% πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Παρά τις εξωτερικές πιέσεις, όπως το ισχυρό δολάριο ΗΠΑ, το κόστος για τις πωλήσεις σε σχέση με τις πωλήσεις μειώθηκε κατά περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες από έτος σε έτος.

Τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 25% στα 5 δισεκατομμύρια σουηδική κορόνες και τα κέρδη μετά τη φορολογία του ομίλου ανήλθαν σε 3,86 δισεκατομμύρια σουηδικές κορόνες από 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο πριν.

Η νέα στρατηγική της H&M, η οποία οδήγησε στην εξάλειψη των προηγούμενων σχεδίων επέκτασης φυσικών καταστημάτων, στην προώθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και στην ενίσχυση των προσπαθειών αειφορίας στη βιομηχανία και στο λιανικό εμπόριο, κερδίζει έλξη.

“Η στρατηγική αναθεώρηση της H&M, στην οποία η εταιρεία έχει αρχίσει να απομακρύνεται από το φυσικό λιανικό εμπόριο στο ψηφιακό, αρχίζει να αποκομίζει οφέλη, με αυξημένες πωλήσεις χωρίς εκπτώσεις με αποτέλεσμα διψήφιο ρυθμό αύξησης του λειτουργικού κέρδους πρώτη φορά μετά το 2ο τρίμηνο του 2016-2017 δήλωσε η Kate Ormrod, επικεφαλής της GlobalData Lead Retail Analyst.

Η εταιρεία ανοίξε λιγότερα καταστήματα από αυτά που είχε σχεδιάσει,συγκεκριμένα 120 νέα καταστήματα από τα 175.

Παράλληλα με την ενοποίηση των καταστημάτων και των online αγορών, συνεχίζει να βελτιστοποιεί το χαρτοφυλάκιο των καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης ενοποίησης σε καθιερωμένες αγορές και της επέκτασης στις αναπτυσσόμενες αγορές”, ανέφερε.

Σε απόλυτη αντίθεση με τις προηγούμενες τακτικές, η εταιρεία έχει αγκαλιάσει το ηλεκτρονικό εμπόριο και την εκπλήρωση των omnichannel, με την “συνεχή ανάπτυξη των Click & Collect και online επιστροφών στο κατάστημα, μαζί με βελτιωμένες λειτουργίες αναζήτησης, πιο ευέλικτες επιλογές πληρωμής και ταχύτερες παραδόσεις.

Ωστόσο, η προσοχή της στις προτιμήσεις των πελατών ξεπερνά το σχεδιασμό και η H&M θέλει να αποδείξει ότι η ταχεία μόδα μπορεί να ανταποκριθεί στην πρόκληση της βιωσιμότητας που έχουν θέσει οι καταναλωτές.

Δεν είναι ότι η H&M εγκαταλείπει την πρόταση γρήγορης μόδας. Η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στην αλυσίδα εφοδιασμού της, προκειμένου να προστατεύσει την ταχύτητα του κύκλου εργασιών που είναι “ζωτικής σημασίας για όσους βρίσκονται στον τομέα της ταχείας μόδας.

Επενδύσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού της και το σχέδιο ανοίγματος ενός νέου κέντρου εφοδιαστικής στο Milton Keynes αυτό το φθινόπωρο θα ενισχύσει τη διαθεσιμότητα και την ταχύτητα των προϊόντων.

Αλλά επίσης διπλασιάζει τις περιβαλλοντικές της πρωτοβουλίες σε διάφορα μέτωπα, με αυτό που ο Persson χαρακτήρισε ως τον “καλύτερο συνδυασμό μόδας, ποιότητας, τιμής και βιωσιμότητας”.

Η εταιρεία σημείωσε στην ανακοίνωσή της ότι κατατάσσεται ως ένας από τους καλύτερους εμπόρους λιανικής στον κόσμο για την αειφορία στον Δείκτη Dow Jones Sustainability World.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε τις προσπάθειες αλλαγής των συσκευασιών και αγκάλιασε πρωτοβουλίες για ενεργειακή απόδοση και κυκλική παραγωγή.

Η μακροχρόνια δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη ξεχωρίζει από άλλους παίκτες και με νέες πρωτοβουλίες όπως η πράσινη παράδοση στο σπίτι (για παράδειγμα μέσω αυτοκινήτων που λειτουργούν με βιοαέριο) στις Κάτω Χώρες και την ενοικίαση ρούχων στη Στοκχόλμη το φθινόπωρο, η H&M βρήκε τη θέση της που μπορεί να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται καθώς η εστίαση των καταναλωτών στην αειφορία αυξάνεται.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, ωστόσο.Ενώ οι ψηφιακές πωλήσεις έχουν επιταχυνθεί κάθε τρίμηνο αυτό το οικονομικό έτος, “συνεχιζόμενες επενδύσεις είναι απαραίτητες για να παραμείνουν ανταγωνιστικές”, καθώς και άλλοι παίκτες αυξάνονται και, στην περίπτωση του αντίπαλου Primark, εισέρχονται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Και κάποιες προσπάθειες μπορεί να μην έχουν μεγάλη επίπτωση, κυρίως η H&M ανέφερε την κίνηση να πουλήσει εμπορικά σήματα τρίτων μέσω των ομώνυμων καταστημάτων της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.