19 Απρ 2024
READING

Γάλα βρώμης και κρέμες καφέ | Η Chobani επεκτείνεται πέρα από το “ελληνικό” γιαούρτι

2 MIN READ

Γάλα βρώμης και κρέμες καφέ | Η Chobani επεκτείνεται πέρα από το “ελληνικό” γιαούρτι

Γάλα βρώμης και κρέμες καφέ | Η Chobani επεκτείνεται πέρα από το “ελληνικό” γιαούρτι

Η Chobani θέλει να είναι γνωστή για κάτι περισσότερο από το “ελληνικό” γιαούρτι.

Η εταιρεία επεκτείνεται σε βρώσιμα προϊόντα από βρώμη και κρέμες καφέ. Η επέκταση του χαρτοφυλακίου Chobani έρχεται καθώς η ανάπτυξη του ελληνικού γιαουρτιού έχει επιβραδυνθεί.

Το ισλανδικό γιαούρτι, που είναι γεμάτο με πρωτεΐνες, γνωστό και ως Skyr, έχει “κλέψει” την λάμψη τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, η Chobani κατέχει σχεδόν το ένα πέμπτο της αμερικανικής αγοράς σε όλο το γιαούρτι, σύμφωνα με την Nielsen. Και οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 9% φέτος.

“Η φιλοδοξία μας ήταν πάντα να επεκταθούμε πέρα από το γιαούρτι και είμαστε πραγματικά προετοιμασμένοι γι ‘αυτό”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Chobani Peter McGuinness σε συνέντευξή του.

Οι πωλήσεις γάλακτος βρώμης αυξήθηκαν κατά 636% στις 52 εβδομάδες που έληξαν στις 26 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Nielsen. Αλλά το γάλα βρώμης αποτελεί μόνο ένα μικρό κλάσμα της μεγαλύτερης εναλλακτικής αγοράς γάλακτος.

Το γάλα βρώμης έχει κερδίσει τους καταναλωτές με τη γλυκιά γεύση και την απαλή υφή που μοιάζει πολύ με το αγελαδινό γάλα.

Η αύξηση του γάλακτος βρώμης ξεκίνησε στα τέλη του 2016 όταν η Oatly, η σουηδική εταιρεία παραγωγής βρώμης, εισήλθε στις Η.Π.Α. και στόχευσε μοντέρνα καφέ όπως το Intelligentsia και το La Colombe.

Καθώς η Oatly προσαρμόστηκε στην αυξανόμενη ζήτηση με την προσθήκη μονάδας παραγωγής του New Jersey, οι ανταγωνιστές μπήκαν στην αγορά.

Η Elmhurst 1925, μια εταιρεία παραγωγής φυτικών γαλακτοκομικών προϊόντων, άρχισε να παράγει πέρυσι. Προμηθεύει τώρα γάλα βρώμης για τα καταστήματα της Starbucks. Η Quaker Oats, η οποία ανήκει στην PepsiCo, άρχισε να πωλεί ένα “oat beverage” φέτος.

Το γάλα βρώμης Chobani θα τοποθετηθεί στα ράφια τον Ιανουάριο.Η εταιρεία τροφίμων άρχισε να σκέφτεται για τη δημιουργία προϊόντων βρώμης περισσότερο από ενάμιση χρόνο πριν.

Η βρώμη έχει χρησιμοποιηθεί επίσης σε παγωτό.Ομοίως, η Chobani σχεδιάζει να ξεκινήσει γιαούρτι με βρώμη για να προσελκύσει πελάτες που αναζητούν καλύτερο γιαούρτι χωρίς γαλακτοκομική βάση.

Η εταιρεία θέλει να αναπτυχθεί και στην κατηγορία κρέμας καφέ με επιλογές για γαλακτοκομικά προϊόντα που θα είναι διαθέσιμα τον Ιανουάριο.

Η αγορά κρέμας καφέ αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων κυριαρχείται από δύο παίκτες: την Nestle Coffee-Mate και την Danone International Delight.

Η Chobani έχει καταγραφεί ως εταιρεία που κάνει πιο υγιεινές επιλογές για τους καταναλωτές και συνεχίζει προς αυτή την κατεύθυνση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.