23 Απρ 2024
READING

Η Puma βλέπει το basket και τα καταστήματα ως τρόπους ανάπτυξη της

3 MIN READ

Η Puma βλέπει το basket και τα καταστήματα ως τρόπους ανάπτυξη της

Η Puma βλέπει το basket και τα καταστήματα ως τρόπους ανάπτυξη της

Αν τα αθλητικά ρούχα είχαν κατηγορία κύρους, θα ήταν τα παπούτσια μπάσκετ.

Μια ισχυρή επιχείρηση μπάσκετ μπορεί να προσελκύσει την προσοχή των αγοραστών και να βάλει ένα φωτοστέφανο γύρω από τα προϊόντα μιας μάρκας.

Η Puma συνεργάστηκε με τον mogul hip-hop Jay-Z πέρυσι καθώς επέστρεψε στην αγορά καλαθοσφαίρισης των ΗΠΑ μετά από δύο δεκαετίες.

Η κατηγορία αποτελεί βασικό κομμάτι της παγκόσμιας στρατηγικής της, παρά το γεγονός ότι ήδη κυριαρχείται από γίγαντες όπως η Nike και η Adidas.

“Η συνεργασία με τον Jay-Z μας έδωσε υποστήριξη, διότι πιστεύουμε ότι το μπάσκετ είναι το άθλημα που συνδυάζει τους πολιτισμούς, το χιπ χοπ, την τέχνη και τη μόδα”, δήλωσε ο Adam Petrick, διευθυντής παγκόσμιας μάρκας και μάρκετινγκ της Puma.

“Προσπαθούμε πραγματικά να πούμε μεγάλες ιστορίες, να φτάσουμε στο μυαλό και την καρδιά του καταναλωτή, να είμαστε σχετικοί, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι ενδιαφέρον”.

Η Puma ελπίζει να έχει μεγαλύτερη παρουσία στο λιανικό εμπόριο για να συνδεθεί με νεότερους καταναλωτές.

Ανοίγει το καταπράσινο κατάστημα των 6.000 τετραγωνικών μέτρων στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης φέτος, σε κοντινή απόσταση από τους αντιπάλους Nike και Adidas.

“Η απόδοση είναι στο επίκεντρο αυτού που κάνουμε. Χωρίς απόδοση, δεν μπορείτε να κερδίσετε στον αθλητικό χώρο. Πρέπει να αναπτύξουμε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας που να καλύπτουν τις ανάγκες ελίτ αθλητών. Αυτό είναι που έρχεται πρώτα πάντα “, δήλωσε ο Petrick.

Η Puma ανέφερε αύξηση πωλήσεων κατά 17% στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, καθιστώντας την την ταχύτερα αναπτυσσόμενη παγκόσμια αθλητική μάρκα.

Η ένδυση, συμπεριλαμβανομένης της αθλητικής δραστηριότητας, είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας της εταιρείας με αύξηση πωλήσεων 18,7%.

Η Κίνα είναι η πρώτη προτεραιότητα της Puma, δήλωσε ο Petrick. Η Ασία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή της εταιρείας, με αύξηση πωλήσεων 28,5% το τρίτο τρίμηνο.

“Προσπαθούμε να κατανοήσουμε τη νοοτροπία του καταναλωτή εκεί, να καταλάβουμε τι είναι ενδιαφέρον για τον καταναλωτή και να παράσχουμε σχετικές ιστορίες γύρω από τα προϊόντα μας και να θέλουν να αγοράσουν το εμπορικό μας σήμα”, δήλωσε ο Petrick.

Η Puma εξισορροπεί την αύξηση της σύνδεσης της με τους Κινέζους καταναλωτές, μειώνοντας παράλληλα την προσφορά της στην αγορά των ΗΠΑ από περίπου 50% το 2014 σε περίπου 20% φέτος.

Η αμερικανική αγορά αθλητικών ειδών κυριαρχείται σήμερα από τη Nike και την Adidas, με τη γκάμα των παπουτσιών και των ενδυμάτων που υποστηρίζουν μεγάλοι αθλητές όπως ο Lebron James, ο Patrick Mahomes, ο Steph Curry και η Serena Williams.

Η Puma έχει προσλάβει το δικό της all-star lineup των επιρροών όπως Jay-Z, Selena Gomez, Meek Mill και Rihanna, καθώς και αστέρια κοινωνικών μέσων δικτύωσης γνωστά στις ασιατικές αγορές.

Η εταιρεία έχει επίσης υπογράψει μια συμφωνία με το esports brand Cloud 9, για να προσφέρει στολές για τους παίκτες και τα ενδύματα για τους οπαδούς.

Σύμφωνα με την Morgan Stanley, 194 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν esports το 2019 και 79% είναι ηλικίας κάτω των 35 ετών.

Ο Petrick αναφέρει ότι η συνεργατική στρατηγική marketing αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να προσεγγίσει τους millenials καταναλωτές.

“Οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε σχετικοί με τους καταναλωτές μας, να τους δώσουμε κάτι να μιλήσουν και να σκεφτούν. Πρόκειται για την εύρεση των σωστών ανθρώπων, που έχουν τις σωστές απόψεις για τα πράγματα και τους αφήνουμε να μιλούν εξ ονόματος της μάρκας μας “, δήλωσε ο Petrick.

«Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να προωθήσουμε την αγορά προς τα εμπρός και να δοκιμάσουμε νέα πράγματα και να περάσουμε πάνω από τη μουσική και το μπάσκετ ή την τέχνη και το παιχνίδι. Αυτό το είδος μίγματος είναι ενδιαφέρον και μοναδικό και δυναμικό. “

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.