27 Απρ 2024
READING

Η Alaska Airlines ταξιδεύει με ωκεανικά δεδομένα και κάνει marketing

2 MIN READ

Η Alaska Airlines ταξιδεύει με ωκεανικά δεδομένα και κάνει marketing

Η Alaska Airlines ταξιδεύει με ωκεανικά δεδομένα και κάνει marketing

Η Alaska Airlines συνεργάστηκε με τον ιστότοπο προβλέψεων κυμάτων Surfline και την διαφημιστική εταιρεία Mekanism για να δημιουργήσει μια προωθητική ενέργεια πωλήσεων που χρησιμοποιεί δεδομένα για τα κύματα για να καθορίσει τις τιμές στις πτήσεις προς τη Χαβάη.

Για την προώθηση “Swell Deals”, η Surfline θα χρησιμοποιεί δεδομένα από ιστότοπους που παρακολουθούν τις συνθήκες των κυμάτων ανά λεπτό γύρω από τα νησιά της Χαβάης για να καθορίσει την προσφορά.

Σε πρόβλεψη 0-10 πόδια η εταιρεία θα δώσει έκπτωση 10%, 11-15 πόδια μεταφράζονται σε 15% off, 16-20 πόδια οδηγεί σε 20% off και 21+ πόδια θα φέρει έκπτωση 30%.

Η προσφορά αφορά τον Νοέμβριο, με τιμές που ισχύουν για τα ταξίδια για Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Οι ψηφιακές διαφημίσεις που υποστηρίζουν την προσφορά θα ενημερώνονται δυναμικά και η σελίδα της Alaska Airlines θα περιλαμβάνει τη ζωντανή πρόγνωση Surfline μαζί με την αντίστοιχη έκπτωση.

Η χρήση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο σε μια διαφήμιση που συνδέει την επιθυμία του καταναλωτή είναι ένας πιασάρικος τρόπος για να προσελκύσει και να ενθαρρύνει τις τελευταίες πτήσεις πριν από την πολυάσχολη περίοδο των διακοπών.

Η Alaska Airlines αναφέρει ότι η προσφορά “Swell Deals” είναι μόνο η αρχή του τρόπου με τον οποίο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την παρακολούθηση δεδομένων για να επισημάνει τις βασικές πληροφορίες γύρω από τους αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς και να δώσει στους πελάτες έναν άλλο λόγο να προγραμματίσει μια πτήση.

Εκτός από τα ύψη των κυμάτων, αυτή η προσέγγιση παρακολούθησης δεδομένων θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο χιόνι στις πλαγιές του σκι, μεταξύ άλλων, από τις αεροπορικές εταιρείες.

Παίρνοντας καλές συνθήκες σερφ σε πραγματικό χρόνο, η αεροπορική εταιρεία έχει την ευκαιρία να προσελκύσει την επιθυμία του καταναλωτή να επωφεληθεί από τις θετικές συνθήκες.

Η Alaska Airlines έχει προιστορία “παιχνιδιάρικων και ιδιόρρυθμων” διαφημιστικών καμπανιών που απευθύνονται σε πελάτες.

Νωρίτερα φέτος, η αεροπορική εταιρεία κυκλοφόρησε την εκστρατεία “Fly smart. Land happy” η οποία αναφερόταν στην ανικανότητα των αεροπορικών εταιρειών να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πελατών τους , καθώς ο κλάδος των αερομεταφορών είναι γνωστός για την κακή εξυπηρέτηση των πελατών και το γεγονός οτι χρεώνει τις υπηρεσίες που θεωρώνται δεδομένες να παρέχονται.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.