25 Απρ 2024
READING

Η Single’s Day 11/11 της Alibaba σε αριθμούς | ρεκόρ πωλήσεων 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων

2 MIN READ

Η Single’s Day 11/11 της Alibaba σε αριθμούς | ρεκόρ πωλήσεων 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Single’s Day 11/11 της Alibaba σε αριθμούς | ρεκόρ πωλήσεων 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Στην 11η χρονιά της Singles Day, το μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός παγκοσμίως, ο κινεζικός κολοσσός Alibaba του ηλεκτρονικού εμπορίου έφτασε ένα νέο ρεκόρ πωλήσεων ύψους 38,4 δισ. δολαρίων.

Σε 24 ώρες πώλησε περισσότερα από τα μισά από όσα πωλεί η Amazon σε ολόκληρο το τρίμηνο.

Το 1 δισ. δολάρια πωλήθηκε μετά το πρώτο λεπτό και οκτώ δευτερόλεπτα ενώ ο αριθμός αυτός έφθασε τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την πρώτη ώρα του φεστιβάλ αγορών.

Οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τα 38,4 δισ. δολάρια μετά από 24 ώρες, αύξηση 26% σε σχέση με τα 30,8 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος.

Αυτό είναι ελαφρώς χαμηλότερο από την αύξηση κατά 27% που παρατηρήθηκε την χρονιά ωστόσο, εν μέρει λόγω της επιβράδυνσης της ευρύτερης κινεζικής βιομηχανίας ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Amazon, για παράδειγμα, ανέφερε καθαρές πωλήσεις 70 δισ. δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο. Η Alibaba πραγματοποίησε πάνω από το ήμισυ αυτού του αριθμού σε μόλις 24 ώρες.

Οι ανησυχίες ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μποϊκοτάζ αμερικανικών μάρκων από τους Κινέζους καταναλωτές δεν επιβεβαιώθηκαν.

Οι ΗΠΑ ήρθαν στη δεύτερη θέση όσον αφορά τα προϊόντα που πουλήθηκαν στην Κίνα, με κοσμήματα και είδη ένδυσης τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες.

Ορισμένες προσωπικότητες προσέφεραν σημαντική δύναμη και υποστήριξη στο φετινό γεγονός: η Kim Kardashian φιλοξένησε μια ζωντανή εκπομπή στο Tmall για να προωθήσει τα αρώματα της, ενώ η Taylor Swift πρωτοστάτησε στο πρώτο γκαλά με μια ζωντανή παράσταση στη Σαγκάη.

Ο αριθμός των παραγγελιών έφθασε σε νέο υψηλό, μετά από 18 ώρες και 31 λεπτά, ξεπερνώντας τις 1,042 δισ. Πάνω από 200.000 μάρκες συμμετείχαν στο φεστιβάλ αγορών φέτος -περιλαμβανομένων περισσότερων από 22.000 διεθνών εμπορικών σημάτων από 78 χώρες- με ένα εκατομμύριο νέα προϊόντα που προσφέρονται.

Αυτό ήταν το πρώτο 11/11 του Alibaba χωρίς τον ιδρυτή Jack Ma στο τιμόνι – από τότε που ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας παραιτήθηκε από τη θέση του ως πρόεδρος τον Σεπτέμβριο – αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου στην κατάκτηση ρεκόρ πωλήσεων.

Για να γίνει σωστή σύγκριση, τα $ 38,4 δισεκατομμύρια δολάρια που πωλήθηκαν στην Singles Day ξεπερνούν τις άλλες μεγάλες ημέρες ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ.

Η φετινή ημέρα της Alibaba έχει φτάσει στο διπλάσιο του συνόλου των περασμένων Black Friday, Cyber Monday and Amazon Prime Day.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.