Η Tommy Hilfiger σε ψηφιοποίηση της διαδικασίας σχεδιασμού

Η Tommy Hilfiger ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργήσει το STITCH, ένα εκκολαπτήριο τεχνολογίας που αφιερώνεται στην ψηφιοποίηση της διαδικασίας σχεδιασμού της εταιρείας.

Η εταιρεία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πλήρη μετάβαση στην πλατφόρμα 3D σχεδίασης της εταιρίας μέχρι την πρώτη της συλλογή την άνοιξη του 2022.

Η μάρκα θα ξεκινήσει μια συλλογή το φθινόπωρο 2020 που θα σχεδιαστεί και θα πωληθεί ψηφιακά, συμπεριλαμβανομένων των «προϊόντων που σχεδιάζονται με βάση ψηφιακά avatars.

Η συλλογή του φθινοπώρου 2020 θα περιλαμβάνει επίσης πουκάμισα ανδρικά που είναι σχεδιασμένα κατά 100% 3D και δεν απαιτούν παραγωγή δειγμάτων.

Η προσπάθεια είναι το επόμενο βήμα στην παραγωγή με μείωση των δειγμάτων, της εξοικονόμησης χρόνου, της εξοικονόμησης κόστους και της βιωσιμότητας.

Οι εργαζόμενοι σε περισσότερα από τα μισά τμήματα της Tommy Hilfiger στην έδρα της στο Άμστερνταμ έχουν εκπαιδευτεί σε 3D σχεδίαση μέσω της Ακαδημίας STITCH και όλες οι ομάδες συμπεριλαμβανομένων σχεδιαστών, κατασκευαστών προτύπων, τεχνικών, κατασκευαστών προϊόντων και merchandisers θα λάβουν παρόμοια εκπαίδευση.

Τα εργαλεία της εταιρείας περιλαμβάνουν ψηφιακό υλικό, βιβλιοθήκη προτύπων και χρωμάτων, εργαλεία 3D παρουσίασης και τεχνολογία απόδοσης.

Η κίνηση της Hilfiger προς τον ψηφιακό σχεδιασμό θα μπορούσε να της δώσει ένα πλεονέκτημα σε μια αγορά ειδών ένδυσης που μαστίζεται από την πτώση των πωλήσεων.

Η μάρκα διαθέτει σημαντικούς πόρους πίσω από την ευρύτερη ψηφιακή της μετατόπιση, αφού επέλεξε να κλείσει δύο σημαντικές τοποθεσίες καταστημάτων την άνοιξη: το κατάστημα της Fifth Avenue στη Νέα Υόρκη και το κατάστημά της στη Collins Avenue στο Μαϊάμι.

Η απόφαση αυτή περιγράφηκε ως «Στρατηγικός στόχος για περαιτέρω προσέγγιση και εμπλοκή με ψηφιακά κατανοητούς καταναλωτές της Βόρειας Αμερικής», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Daniel Grieder.

Η μητρική εταιρεία PVH Corp. ανακοίνωσε μια φιλόδοξη στρατηγική για την εταιρική ευθύνη τον Μάιο, προγραμματίζοντας την επίτευξη 15 στόχων βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των αποβλήτων έως το 2030.

Ο μειωμένος χρόνος από την ιδέα στην αγορά θα μπορούσε να κάνει μεγάλη διαφορά και για την κερδοφορία της εταιρείας.

Παράδειγμα Betabrand, η οποία υλοποιεί ιδέες σχεδίασης για είδη ένδυσης και υποδημάτων.

Η Betabrand μπορεί να σχεδιάσει και να προετοιμάσει προϊόντα όπως τα παπούτσια, από το σχεδιασμό έως την προπώληση, σε πέντε ή λιγότερες ημέρες χάρη στην τεχνολογία 3D σχεδίασης, μειώνοντας τον χρόνο ανάπτυξης από 18 μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here