03 Μάι 2024
READING

Το Johnnie Walker προσθέτει τον αισθησιακό δυναμισμό στην οπτική του ταυτότητα

2 MIN READ

Το Johnnie Walker προσθέτει τον αισθησιακό δυναμισμό στην οπτική του ταυτότητα

Το Johnnie Walker προσθέτει τον αισθησιακό δυναμισμό στην οπτική του ταυτότητα
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Η εταιρία Diageo, στην οποία ανήκει το Johnnie Walker ανανέωσε την τρέχουσα εκστρατεία “Keep Walking” με οπτική ανανέωση ταυτότητας που δημιουργήθηκε από την εταιρεία Anomaly.

Η ανανέωση περιλαμβάνει εικόνες και σύντομα βίντεο στα οποία τα παραδοσιακά σχεδιαστικά στοιχεία της μάρκας τοποθετούνται ανάμεσα σε διαφορετικά μοτίβα και έντονα χρώματα που προορίζονται να επιδείξουν το “αισθησιακό δυναμισμό” του ουίσκι.

Η εκστρατεία περιλαμβάνει επίσης μια εμπειρία κοκτέιλ που αναπτύχθηκε με την υπηρεσία Giant Spoon. Ονομάζεται Johnnie Walker Cocktail Grocer, και αποτυπώνει το αρχικό κατάστημα John Walker & Sons, όπου το ουίσκι δημιουργήθηκε σχεδόν 200 χρόνια πριν.

Η πλατφόρμα “Keep Walking” θα περιλαμβάνει επίσης συνεχή υποστήριξη για τους πολιτιστικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της ηθοποιού και ακτιβίστριας Σοφία Μπους, της λαϊκής ροκ μπάντας Chicano Batman και της 88Rising, μιας εταιρείας μέσων ενημέρωσης αφιερωμένης στην προώθηση της εκπροσώπησης των Ασιατών-Αμερικανών στη μουσική.

Αναβαθμίζοντας την τρέχουσα καμπάνια “Keep Walking”, το Johnnie Walker προσπαθεί να αξιοποιήσει τη δυναμική του, με ανακοίνωση να δηλώνει ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9% στη Βόρεια Αμερική το οικονομικό έτος 2019.

Η στρατηγική περιλαμβάνει δυναμικά δημιουργικά, όπως μικρά βίντεο και η ανανέωση στοχεύει τους νεότερους καταναλωτές με σαφήνεια.

Με δεδομένη τη δημοτικότητα του σύντομου βίντεο για το κινητό και το βιωματικό marketing για τους millennial και τους μεγαλύτερους καταναλωτές Gen Z, οι οποίοι δεν συμπαθούν τις παραδοσιακές διαφημίσεις.

Ο στόχος της προσπάθειας είναι να παρουσιάσει τη μάρκα κατά τρόπο που να ενθαρρύνει τους πελάτες να εξερευνήσουν νέες εμπειρίες με το ουίσκι και να αντικατοπτρίζει το ενδιαφέρον των πελατών της για πειραματισμό και περιπέτεια στα όρια.

Οι πρόσφατες εκστρατείες του Johnnie Walker, όπως και αυτή η νέα επανάληψη, επικεντρώθηκαν επίσης στην αναθεώρηση των γνωστών εικόνων της μάρκας, σε μια προσπάθεια να καταστεί η μάρκα πιο σύγχρονη.

Πέρυσι, για παράδειγμα, η μάρκα αποκάλυψε μια γυναικεία επανάληψη του λογότυπου που ονομάζεται “Jane Walker”.

Επίσης, πέρυσι, το Johnnie Walker κυκλοφόρησε ένα μπουκάλι περιορισμένης έκδοσης που περιείχε ένα παγωμένο ασπρόμαυρο σχέδιο, αναφέροντας τους White Walkers στη σειρά HBO “Game of Thrones” και ο “Striding Man” παρουσιάστηκε φορώντας πανοπλία.

Η ίδια η ετικέτα τυπώθηκε με μια μελάνη με ευαισθησία στη θερμοκρασία και παρουσίαζε ένα ειδικό γραφικό όταν ήταν παγωμένο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.