19 Απρ 2024
READING

Τα De Cecco είναι τα δημοφιλέστερα ζυμαρικά της Ιταλίας

2 MIN READ

Τα De Cecco είναι τα δημοφιλέστερα ζυμαρικά της Ιταλίας

Τα De Cecco είναι τα δημοφιλέστερα ζυμαρικά της Ιταλίας

Τα ιταλικά ζυμαρικά De Cecco εμφανίστηκαν ως το αγαπημένο ζυμαρικό της Ιταλίας που σημείωσε ετήσια αύξηση 13,7% στις πωλήσεις τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2019, με περίπου 10,9 εκατομμύρια οικογένειες να αγοράζουν τα προϊόντα της, σύμφωνα με έρευνα.

Η εταιρεία, της οποίας το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει επίσης ελαιόλαδο, αλεύρι, παράγωγα τομάτας, σάλτσες και αρτοσκευάσματα, έχει αναδειχθεί ως ηγέτης στην κατάταξη της Nielsen Top 75 παραγωγών.

Επίσης έχει το υψηλότερο ποσοστό αύξησης από πλευράς αξίας (+ 20,4%) και εμφανίστηκε δεύτερη στη κατηγορία Nielsen Packaged Food για απόλυτη αύξηση των πωλήσεων αξίας + 15,7 εκατ. ευρώ στην Ιταλία.

Μείωση της ζήτησης

Η ιταλική αγορά παρουσίασε μείωση κατά 1,1% στην κατανάλωση ζυμαρικών από σιμιγδάλι κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2019.

Ωστόσο, επιπλέον 734.000 ιταλικές οικογένειες αγόρασαν ζυμαρικά De Cecco, αυξλανοντας το ποσοστό των νοικοκυριών που αγόρασαν το προϊόν στο 45,1%.

Οι επιδόσεις των ζυμαρικών De Cecco στο κανάλι λιανικής πώλησης μεγάλης κλίμακας ήταν σίγουρα “premium”, σύμφωνα με τη μελέτη.

Υπήρξε επίσης αύξηση κατά 1,6% του αριθμού των SKU στα ράφια των καταστημάτων, με σημαντική βελτίωση της σειράς προϊόντων.

Η θετική απόδοση του De Cecco στο λιανικό κανάλι δεν περιοριζόταν μόνο στα ζυμαρικά σιμιγδαλιού.

Άλλες κατηγορίες

Οι πωλήσεις ζυμαρικών ολικής αλέσεως αυξήθηκαν κατά 27,4%, φθάνοντας σε ιστορικό μερίδιο αξίας 11,2% (+ 2,1%).

Οι πωλήσεις οργανικών ζυμαρικών ολικής αλέσεως αυξήθηκαν επίσης ενώ και τα premium ζυμαρικά είδαν τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 17.4%.

Οι πωλήσεις του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου De Cecco αυξήθηκαν κατά 35% σε όγκο.

Η μάρκα σχεδιάζει να εγκαινιάσει σύντομα χωρίς γλουτένη ζυμαρικά, επιτρέποντάς της να επεκτείνει την παρουσία της στο υγιεινό τμήμα των τροφίμων.

Στις αγορές του εξωτερικού, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 4,2% σε όγκο μέχρι τον Αύγουστο, με τη μεγαλύτερη ζήτηση στη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τον Καναδά και την Κεντρική Αμερική.


Τα De Cecco είναι τα δημοφιλέστερα ζυμαρικά της Ιταλίας διαπιστώνει η μελέτη

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.