25 Απρ 2024
READING

Κέντρο Τεχνολογίας Immendingen | εκεί που η Mercedes δοκιμάζει το μέλλον

3 MIN READ

Κέντρο Τεχνολογίας Immendingen | εκεί που η Mercedes δοκιμάζει το μέλλον

Κέντρο Τεχνολογίας Immendingen | εκεί που η Mercedes δοκιμάζει το μέλλον

Το Immendingen διαδραματίζει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της κινητικότητας του μέλλοντος.

Εδώ η Mercedes-Benz Cars πραγματοποιεί τις παγκόσμιες δοκιμές οχημάτων της, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω ανάπτυξης εναλλακτικών κινητήρων, όπως τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα.

Τα μελλοντικά συστήματα βοήθειας και οι αυτοματοποιημένες λειτουργίες οδήγησης δοκιμάζονται επίσης εδώ.

Το κέντρο δοκιμών και τεχνολογίας Immendingen άνοιξε επίσημα το Σεπτέμβριο του 2018 μετά από χρόνο κατασκευής περίπου 3,5 χρόνια.

Το Immendingen βρίσκεται στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, 130 χιλιόμετρα νότια της Στουτγάρδης και 40 χιλιόμετρα βόρεια του Radolfzell στη λίμνη της Κωνσταντίας.

Η Mercedes-Benz δημιουργεί σήμερα περίπου 300 νέες θέσεις εργασίας στο Immendingen. Ήδη περίπου 250 εργαζόμενοι εργάζονται σε περισσότερες από 30 διαφορετικές δοκιμαστικές διαδρομές στις οποίες μπορούν να προσομοιωθούν διαφορετικές συνθήκες οδήγησης.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους τέσσερις στρατηγικούς τομείς για το μέλλον, Connected, Autonomous, Shared and Electric. Η Mercedes έχει ομαδοποιήσει αυτά κάτω από το ακρωνύμιο CASE.

Τα οχήματα υψηλής τεχνολογίας απαιτούν δοκιμές υψηλής τεχνολογίας. Το Κέντρο Δοκιμών και Τεχνολογίας του Immendingen διαθέτει πολλές εγκαταστάσεις για δοκιμές και τελειοποιήσεις νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των εναλλακτικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης και των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης.

Δρόμοι απότομων στενών περασμάτων, όπως στις Άλπεις, ευρείες λεωφόρους πολλαπλών λωρίδων όπως στη Βόρεια Αμερική, κουραστική κίνηση όπως σε μια πόλη της νότιας Ευρώπης.

Πολλές περιπτώσεις κυκλοφορίας μπορούν να προσομοιωθούν ρεαλιστικά στον χώρο δοκιμών.

Το TTC κατασκευάστηκε σε έναν πρώην τόπο άσκησης που ανήκε στον γερμανικό στρατό. Κατά την ανάπτυξη της διάταξης της διαδρομής, έγινε εντατική χρήση της εντυπωσιακής τοπογραφίας με τα διαφορετικά επίπεδα και υψόμετρα από 660 έως 880 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας

Η λεγόμενη περιοχή Bertha για την αξιολόγηση και τη δοκιμή ιδιαίτερα αυτοματοποιημένων οχημάτων παρέχει στους μηχανικούς μια δοκιμαστική μονάδα 100.000 τετραγωνικών μέτρων σχεδιασμένη για αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Οι ελιγμοί που εκτελούνται εδώ επικεντρώνονται ιδιαίτερα στις αυτόματες λειτουργίες οδήγησης και ασφάλειας για τα τρέχοντα και μελλοντικά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης στο δρόμο για αυτόνομη οδήγηση.

Οι δύσκολες και σύνθετες καταστάσεις κυκλοφορίας μπορούν να αναπαραχθούν με μεγάλη ακρίβεια και όσο συχνά επιθυμούν οι ειδικοί.

Η εσωτερική μονάδα πόλης διαθέτει 1,5 χιλιόμετρα αστικών οδών με διάφορους κόμβους για δοκιμή συστημάτων υποστήριξης οδήγησης, επικοινωνία αυτοκινήτου και αυτοματοποιημένη οδήγηση υπό ρεαλιστικές συνθήκες.

Για παράδειγμα, είναι δυνατόν να προσομοιωθεί ρεαλιστικά η επικοινωνία μεταξύ αυτοματοποιημένων και μηχανοκίνητων οχημάτων ως συμβολή στην ασφάλεια της κυκλοφορίας στις περιοχές της πόλης.
Τεχνολογική πρόοδος σε αρμονία με τη φύση

Κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων οικοδομικών δραστηριοτήτων, η εταιρεία συνεργάστηκε στενά με οργανισμούς προστασίας της φύσης και προστασίας του περιβάλλοντος, διεξάγοντας έναν εποικοδομητικό και κρίσιμο διάλογο.

Ο στόχος ήταν να καταστεί δυνατή η τεχνολογική πρόοδος σε αρμονία με τη φύση. Για παράδειγμα, στη θέση Immendingen δημιουργήθηκαν ενδιαιτήματα για τα φυτά και τα ζώα με δασικές και πράσινες περιοχές.

Επιπλέον, ολόκληρη η περιοχή διαθέτει διάδρομο που επιτρέπει διέλευση άγριων ζώων. Τα κοπάδια προβάτων εμποδίζουν την ανάπτυξη θάμνων στις χλοοτάπητες περιοχές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.