20 Απρ 2024
READING

Η Laundress έκανε “επανάσταση” στο πλύσιμο και η Unilever την εξαγόρασε

2 MIN READ

Η Laundress έκανε “επανάσταση” στο πλύσιμο και η Unilever την εξαγόρασε

Η Laundress έκανε “επανάσταση” στο πλύσιμο και η Unilever την εξαγόρασε

Δύο πρώην στελέχη της Chanel και Ralph Lauren έκαναν το αδιανόητο και πωλούν απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων στα Net-A-Porter και στο Barney’s.

Έκαναν «δουλειά» τους το πλύσιμο των ρούχων με έναν νέο τρόπο και σχεδόν ένα κομψό χόμπι. Η Laundress, μια φιλική προς το περιβάλλον σειρά απορρυπαντικών και φροντίδας υφασμάτων που είναι μόνο για “dry clean only” δημιουργήθηκε από δύο fashionistas που αντιμετώπιζαν την απογοήτευση της διατήρησής των ρούχων τους.


Οι Gwen Whiting και Lindsey Boyd, συνιδρύτριες της The Laundress, δεν εγκατέλειψαν τις καριέρες τους για να αποδείξουν ότι το 90% των αντικειμένων με την ένδειξη “dry clean only” θα μπορούσε πραγματικά να πλυθεί στο σπίτι.

«Η δική μας αρνητική εμπειρία με το στεγνό καθάρισμα ήταν ένα κίνητρο πίσω από την ανάπτυξη της συλλογής φροντίδας των υφασμάτων μας πριν από δεκαπέντε χρόνια – όχι μόνο είναι μια δαπανηρή και τοξική διαδικασία, λάβαμε ρούχα πίσω που ήταν ακόμα χρωματισμένα και είχαν μυρωδιές μέσα”.

“Γνωρίζοντας οτι το 90% των προϊόντων “στεγνού καθαρισμού” μπορούν να πλυθούν στο σπίτι, δημιουργήσαμε φόρμουλες για να καθαρίζετε απαλά και αποτελεσματικά το μετάξι, τα συνθετικά υλικά και τις φυσικές ίνες όπως το κασμίρ, το μαλλί και άλλα “, εξηγεί η Whiting.


Έχτισαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα χωρίς να πάρουν κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου, ενώ εξακολουθούσαν να εργάζονται στις καθημερινές εργασίες τους.

Όμως μετά από 15 χρόνια στην επιχείρηση, η Unilever απέκτησε την The Laundress.

Η Unilever παρακολουθεί για σημαντικές αλλά και καινοτόμες επιχειρήσεις, και αναγνωρίσε την “επανάσταση” στο παραδοσιακό πλύσιμο των ρούχων και της φροντίδας στο σπίτι.

Σήμερα, εκτός από το κατάστημα της Νέας Υόρκης, η Laudress έχει μια ακμάζουσα επιχείρηση στην Ασία συμπεριλαμβανομένων δύο καταστημάτων στο Τόκιο, πάνω από 1.500 χονδρεμπόρους και πάνω από 85 προϊόντα.

Η Whiting και η Boyd είναι ενθουσιασμένες που εκτός της αλλαγής στη βιομηχανία πλυντηρίων ελπίζουν ότι μεγαλύτερες εταιρείες όπως η Unilever συνεχίζουν να επενδύουν σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.