20 Απρ 2024
READING

Η Nike και η Ocean Conservancy συνεργάζονται για την Νέα Αρκτική Ναυτιλία

2 MIN READ

Η Nike και η Ocean Conservancy συνεργάζονται για την Νέα Αρκτική Ναυτιλία

Η Nike και η Ocean Conservancy συνεργάζονται για την Νέα Αρκτική Ναυτιλία

Η Nike συνεργάζεται με την Conservancy Ocean για να ξεκινήσει την εταιρική δέσμευση της Arctic Shipping, καλώντας τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία να συμμετάσχουν σε μια δέσμευση κατά της ναυτιλίας μέσω του Αρκτικού Ωκεανού.

Καθώς η αλλαγή του κλίματος προκαλεί μείωση του πάγου της Αρκτικής, η κυκλοφορία φορτίου μέσω των προηγουμένως απαγορευμένων ωκεανικών δρομολογίων καθίσταται όλο και πιο εφικτή.

Αν και αυτές οι διαδρομές μπορούν να προσφέρουν μειωμένους χρόνους διέλευσης, η δυνατότητα αύξησης της κυκλοφορίας των πλοίων στην Αρκτική δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο και δυνητικά καταστροφικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις για μία από τις πιο εύθραυστες περιοχές του κόσμου.

Συχνά αναφέρεται ως “το ψυγείο του κόσμου”, η Αρκτική παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση των παγκόσμιων θερμοκρασιών.

Είναι επίσης μια από τις περιοχές που είναι πιο ευάλωτες στην αλλαγή του κλίματος, με τις θερμοκρασίες να αυξάνονται στην Αρκτική με το διπλάσιο του ρυθμού του υπόλοιπου πλανήτη.

Οι κίνδυνοι των υπερατλαντικών ναυτιλιακών οδών υπερβαίνουν όλα τα οφέλη και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις επιπτώσεις των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από τη ναυτιλία στον ωκεανό μας.

Η εταιρική δέσμευση της Αρκτικής Ναυτιλίας καλεί τις εταιρείες να δεσμευτούν να αποφεύγουν να στέλνουν πλοία μέσω αυτού του εύθραυστου αρκτικού οικοσυστήματος.

Οι σημερινοί υπογράφοντες περιλαμβάνουν εταιρείες Bestseller, Columbia, Gap Inc., H & M Group, Kering, Li & Fung, PVH Corp., καθώς και εταιρείες θαλάσσιων μεταφορών CMA CGM, Evergreen, Hapag-Lloyd και Mediterranean Shipping Company.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.