25 Απρ 2024
READING

ΙΟΝ η πρώτη σου αγάπη και παντοτινή.

3 MIN READ

ΙΟΝ η πρώτη σου αγάπη και παντοτινή.

ΙΟΝ η πρώτη σου αγάπη και παντοτινή.

Στο Νέο Φάληρο, στην οδό Πειραιώς το 1930 αρχίζει η πιο γλυκιά ιστορία, από μία ομάδα μετόχων που έχουν ως όνειρο να γίνουν σοκολατοποιοί.
Με σήμα το ευωδιαστό «ίον» (μενεξές) – από όπου πήρε το όνομά της – και πολλή όρεξη, γεννιέται η ΙΟΝ.

Το πρώτο καταστατικό δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 23 Σεπτεμβρίου του 1930 και ένα λαχταριστό ταξίδι ξεκινά.
Σήμερα, η έδρα της βρίσκεται ακόμη εκεί όπου όλα ξεκίνησαν.

Το 1938 η ΙΟΝ αποκτά ένα καραμελένιο «αδερφάκι», την εταιρεία ΝΑΣΚΟ Α.Ε., που θα δημιουργήσει αργότερα τις χαρακτηριστικές καραμέλες ΙΟΝ – ποιος δεν θυμάται τις λατρεμένες ΙΟΝ Υγείας; – και τις γεμιστές καραμέλες ΝΑΣΚΟ.

Το πιο αναγνωρισμένο κλαδί αμυγδαλιάς της Ελλάδα ανθίζει το 1947 και δημιουργείται η ΙΟΝ Αμυγδάλου, που αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία της ΙΟΝ αλλά και όλων μας.

Μπαίνουν οι βάσεις για να δημιουργηθεί το δίκτυο πωλήσεων και διανομής της ΙΟΝ με την ίδρυση της εταιρείας «Αδελφοί Ι. Κωτσιόπουλοι» το 1956.

Στο κέντρο της Αθήνας ανοίγει το πρώτο κατάστημα και η φήμη της ΙΟΝ εξαπλώνεται από στόμα σε στόμα κυριολεκτικά.

Η ΙΟΝ μεγαλώνει, αφομοιώνει τη ΝΑΣΚΟ Α.Ε. και αρχίζει σταδιακά να υλοποιεί τις πιο λαχταριστές ιδέες, με νέες σοκολάτες, καραμέλες, τσίχλες, γκοφρέτες κι άλλες λιχουδιές.1960-1970

Τα διαφημιστικά μηνύματα της ΙΟΝ σήμερα αποτελούν μία vintage κληρονομιά, αλλά τότε ήταν μία ακόμη καινοτομία της εταιρείας.
Η ΙΟΝ βγαίνει πρώτη μπροστά στην επικοινωνία με τις έντυπες διαφημίσεις της που γράφουν ιστορία από το 1960 έως 1970.

Η λαχταριστή σοκολάτα ΙΟΝ αγκαλιάζει ένα ολόκληρο φουντούκι κι όλα μαζί τυλίγονται στην κλασική κι αγαπημένη πράσινη Noisetta.Κι από τό 1976 έως και σήμερα, η παρουσία της συνοδεύει κάθε μικρή και μεγάλη στιγμή της ελληνικής οικογένειας!

Δύο χρόνια μετά από τη δημιουργία του εργοστασίου παραγωγής γκοφρέτας στην Άρτα και συγκεκριμένα το 1977 δημιουργείται η Σοκοφρέτα και η Ελλάδα αποκτά το αγαπημένο της γλυκό σνακ.

Δημιουργείται η Break το 1986, η πρώτη τετράγωνη σοκολάτα, που παράγεται στην Ελλάδα, και η ποικιλία γεύσεων αλλά και η πλούσια υφή της σπάνε ρεκόρ απόλαυσης.

Η λαχτάρα δεν γνωρίζει σύνορα, γι’ αυτό και η ΙΟΝ το 1998 ανοίγει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στο εξωτερικό και γίνεται μία ελληνική σοκολατοβιομηχανία με διεθνή πορεία.

Έναν χρόνο μετά, η Mabel μπαίνει στην οικογένεια της ΙΟΝ με τις εορταστικές της λιχουδιές – χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές.

Η ΙΟΝ Αμυγδάλου συναντά την ΙΟΝ Υγείας και μαζί δημιουργούν το 2003 μία σοκολάτα που συνδυάζει τη λατρεμένη γεύση καβουρδισμένου αμυγδάλου με την καθαρή και έντονη απόλαυση της σοκολάτας υγείας.

Σε συνεργασία με τη βιομηχανία γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ, η ΙΟΝ Αμυγδάλου και η ΙΟΝ Γάλακτος το 2006 αποκτούν παγωτένια διάσταση και η απόλαυση ΙΟΝ γίνεται πιο καλοκαιρινή.

Στην άλλη πλευρά της σοκολάτας υγείας, γεννιέται η ION Dark το 2015.
Η απολαυστική σοκολάτα υγείας συνδυάζεται με ευφάνταστα υλικά σε εκρηκτικές γεύσεις, για να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Η ΙΟΝ πρασινίζει το 2015 και η στέβια, το φυσικό αυτό γλυκαντικό, συναντά τη σοκολάτα και δημιουργείται η σειρά ΙΟΝ με στέβια, που κρύβει μέσα της τη γνωστή γεύση ΙΟΝ, χωρίς τη ζάχαρη!

Σήμερα, η ΙΟΝ, μία επιχείρηση 100% ελληνική, μεγαλώνει, εξελίσσεται, σέβεται τις αξίες της και δημιουργεί νέες ευκαιρίες, αποδεικνύοντας ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει ιστορία, αλλά και μέλλον!

Με τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα, με περίπου 950 εργαζομένους και με κύκλο εργασιών πάνω από 110 εκ. ευρώ ετησίως, η ΙΟΝ κατατάσσεται στις 60 μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες. 

Με πίστη στις αξίες της, φροντίζει να καινοτομεί μέσα από τα προϊόντα της, αλλά και μέσω της υπεύθυνης στάσης απέναντι στο περιβάλλον, στους εργαζομένους και στην κοινωνία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.