26 Απρ 2024
READING

Η Inditex ανοίγει το πρώτο διεθνές κατάστημα “for&from” στην Ιταλία για να προωθήσει την ένταξη των ατόμων με αναπηρίες

3 MIN READ

Η Inditex ανοίγει το πρώτο διεθνές κατάστημα “for&from” στην Ιταλία για να προωθήσει την ένταξη των ατόμων με αναπηρίες

Η Inditex ανοίγει το πρώτο διεθνές κατάστημα “for&from” στην Ιταλία για να προωθήσει την ένταξη των ατόμων με αναπηρίες

Υπεύθυνος για τη διαχείριση του καταστήματος θα είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Cometa και το κατάστημα θα πουλάει αξεσουάρ και υποδήματα από προηγούμενες χρονιές από όλες τις μάρκες του Ομίλου όπως τα Zara, Pull & Bear και όλα τα υπόλοιπα.

Το κατάστημα, το οποίο βρίσκεται στην κορυφαία εμπορική περιοχή του Como, διαθέτει περισσότερα από 270 m2 εμπορικού χώρου που διανέμονται σε δύο ορόφους.

Το πρόγραμμα “for&from” της Inditex διαθέτει ήδη συνολικά 15 καταστήματα που έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το κατάστημα στο Como της Ιταλίας είναι το πρώτο εκτός Ισπανίας που ανοίγει ο Όμιλος στο πλαίσιο του προγράμματος “for&from” & , μια κοινωνική πρωτοβουλία που στοχεύει να συμβάλει στην ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρίες στον κόσμο της εργασίας.

Το νέο κατάστημα, που βρίσκεται σε μία από τις κορυφαίες εμπορικές περιοχές του Como, μόλις λίγα μέτρα από τον καθεδρικό ναό Duomo, διοικείται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Cometa και προσφέρει μια ποικιλία αξεσουάρ και υποδημάτων από τις προηγούμενες εποχές και από όλες τις μάρκες της Inditex σε μειωμένες τιμές .

Η Cometa είναι μια ΜΚΟ που δεσμεύεται να στηρίζει, να εκπαιδεύει και να εκπαιδεύει τα παιδιά και τους νέους, καθώς και τις οικογένειές τους.

Αποστολή του είναι να προωθήσει την ανάπτυξη των παιδιών και των νέων, ενθαρρύνοντας τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους να εισέλθουν στον κόσμο της εργασίας με ασφάλεια.

Η Cometa δεσμεύεται επίσης να προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους με ειδικές ανάγκες καθώς και σε άτομα που βρίσκονται σε ευάλωτη κατάσταση.

Το πρώτο “for&from” κατάστημα στην Ιταλία έχει επιφάνεια 270μ² διανεμημένη σε δύο ορόφους, με άψογη διακόσμηση και εικόνα που παραπέμπει στην αισθητική της δεκαετίας του 1920.

Σε ένα τυπικό παλάτι της Λομβαρδίας χτισμένο σε ένα μακρύ, στενό μεσαιωνικό οικόπεδο, το αρχιτεκτονικό έργο επικεντρώθηκε στο σεβασμό και τη διατήρηση αυτού του προστατευόμενου χώρου, προσαρμόζοντάς το ταυτόχρονα και στους εμπορικούς σκοπούς του έργου.

Το εσωτερικό κυριαρχείται από ένα ασπρόμαυρο χρωματικό σχέδιο. Η χρήση του terrazzo, το ιταλικό υλικό επένδυσης κατ ‘εξοχήν, μαζί με τις πινελιές του teal είναι ένα νεύμα στα χρώματα του τοπίου που περιβάλλει την πόλη.

Αυτός ο νέος χώρος χαρακτηρίζεται επίσης από την εξάλειψη των φραγμών. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιήθηκαν πολυάριθμες τεχνικές λύσεις για την προσαρμογή του χώρου στις ποικίλες αναπηρίες, όπως η σήμανση με γραφή Braille και η ανάγνωση μέσω μορφών και χρωμάτων, καθώς και η επίπλωση και οι διαβάσεις για τους πελάτες με μειωμένη κινητικότητα.

Μετά από μια πρώτη δωρεά από την Inditex για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του καταστήματος, το μοντέλο γίνεται αυτοσυντηρούμενο με βάση την πώληση προϊόντων από προηγούμενες εποχές σε μειωμένη τιμή από τους κοινωνικούς οργανισμούς που συμμετέχουν.

Τα κέρδη επανεπενδύονται σε κοινωνικά προγράμματα από τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που διαχειρίζονται τα καταστήματα.

Με αυτόν τον τρόπο, το κατάστημα γίνεται ένας χώρος λιανικής πώλησης για την ένταξη, την προσβασιμότητα και την εξάλειψη των φραγμών.

Όλα αυτά τα καταστήματα διοικούνται από κοινωνικές οργανώσεις που ειδικεύονται στην ενσωμάτωση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.