Η Κίνα εξακολουθεί να κυριαρχεί στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ασία

Η Κίνα εξακολουθεί να ηγείται της αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ασία, με το 61% των καταναλωτών να ψωνίζουν online, ενώ η Νέα Ζηλανδία και η Ιαπωνία είναι οι μικρότερες αγορές με 33% και 34% αντίστοιχα.

Το μεγαλύτερο μέρος των online αγορών στην Ασία, πραγματοποιείται σε κινητά τηλέφωνα, με κατά μέσο όρο 21% χρήση σε ολόκληρη την περιοχή, κυρίως από την Κίνα (32%) και την Ινδία (29%).

Εν τω μεταξύ, τα υψηλά έξοδα αποστολής κρατούν τους καταναλωτές πίσω από τις ηλεκτρονικές αγορές στις περισσότερες χώρες της Ασίας – ιδιαίτερα την Ιαπωνία (62%), τη Νέα Ζηλανδία (50%), τη Μαλαισία (57%) και τη Σιγκαπούρη (57%).

Ο τομέας των ταξιδιών πρωτοστατεί, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι στην Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, τη Νέα Ζηλανδία και το Χονγκ Κονγκ ξοδεύουν σε αυτό.

Ενώ η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου στη Νότια Κορέα, την Κίνα και την Ιαπωνία είναι κατά κύριο λόγο σε τρόφιμα οι Μαλαισιανοί ξοδεύουν περισσότερο στην ομορφιά και οι Ινδοί σε ηλεκτρονικά είδη.

Ωστόσο, στην Κίνα, οι συστάσεις οικογένειας και φίλων για αγορά σημείωσαν το υψηλότερο (68%) και η αναζήτηση ήταν, στην πραγματικότητα, η λιγότερο δημοφιλής μέθοδος ανακάλυψης.

Εν τω μεταξύ, η Μαλαισία βρέθηκε να είναι η νούμερο ένα χώρα στην Aσία που επενδύει στο μάρκετινγκ επιρροής (21%) και τα κοινωνικά μέσα (65%) για ανακάλυψη brands και προιόντων.

Οι καταναλωτές αφού συνδεθούν με ένα εμπορικό σήμα, στην συνέχεια ασχολούνται με αυτό μέσω του Facebook στην Αυστραλία (28,5%), τη Σιγκαπούρη (33%), τη Μαλαισία (61%) και την Ινδία (56%), ενώ η Ιαπωνία (26%) και η Νέα Ζηλανδία 35%).

Τοπικές εφαρμογές όπως WeChat, Weibo και Kakao Talk βρέθηκαν να είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος αλληλεπίδρασης με μάρκες στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Κορέα.

Το eMarketer προβλέπει ότι το παγκόσμιο ηλεκτρονικό εμπόριο θα υπερβεί τα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους και η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού θα οδηγήσει το 64% του συνόλου των λιανικών πωλήσεων.

Η αγορά της Ασίας παρουσιάζει πληθώρα ευκαιριών για μάρκες και λιανοπωλητές που επιθυμούν να εισέλθουν στην περιοχή.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here