25 Απρ 2024
READING

Οι franchisees της McDonald’s δεν φαίνεται να βλέπουν επιτυχία στον ορίζοντα

2 MIN READ

Οι franchisees της McDonald’s δεν φαίνεται να βλέπουν επιτυχία στον ορίζοντα

Οι franchisees της McDonald’s δεν φαίνεται να βλέπουν επιτυχία στον ορίζοντα

Οι franchisees της McDonalds έχουν τις πιο δυσοίωνες προοπτικές για την εταιρεία τους μέσα σε 12 χρόνια.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε ο αναλυτής Mark Kalinowski τον Ιούλιο, οι franchisees έδωσαν στην McDonald’s μια μέση βαθμολογία 1,69 στα 5 για τις εξαμηνιαίες επιχειρηματικές προοπτικές της στις ΗΠΑ.

Αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από τον ιστορικό μέσο όρο του 2,7 και επίσης επίσης μικρότερο από το προηγούμενο χειρότερο, 1,81.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 29 ερωτηθέντες που κατέχουν και λειτουργούν περισσότερα από 200 εστιατόρια, προβλέπει επίσης ότι οι πωλήσεις ίδιων καταστημάτων της McDonald για τις Η.Π.Α. θα μειωθούν.

Αυτό θα σήμαινε, για πέμπτο συνεχή μήνα, μείωση των εγχώριων πωλήσεων, καθώς και σχεδόν δύο χρόνια που οι πωλήσεις στις Η.Π.Α. είτε μειώθηκαν είτε παρέμειναν ουσιαστικά επίπεδες.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι franchisees που συμμετείχαν στην έρευνα δεν είχαν πολύ θετικά λόγια για την πρόσφατη απόδοση της εταιρείας.

“Δεν υπάρχει τίποτα στο μενού που να ενθουσιάζει τους πελάτες μας”, λέει κάποιος. “Η εταιρία δεν έχει απαντήσεις, ρίχνει ιδέες στο τραπέζι με την ελπίδα ότι κάτι θα πιάσει”, απαντάει άλλος.

Είναι εύκολο να δούμε πώς σκέφτονται. Δεδομένου ότι η McDonald’s ξεκίνησε έναν ακόμα γύρο προσπαθειών για ανάκαμψη υπό την ηγεσία του διευθύνοντος συμβούλου Steve Easterbrook νωρίτερα φέτος, η αλυσίδα ανακοίνωσε μια σειρά από πρωτοβουλίες για την επαναφορά των πελατών στα καταστήματα.

Η McDonald’s δοκιμάζει το πρωινό όλη την ημέρα, τα προσαρμοσμένα burgers και ένα παραδοσιακό σάντουιτς κοτόπουλου.

Έχει επίσης αυξήσει την ωριαία αμοιβή για τους υπαλλήλους των ΗΠΑ σε καταστήματα που ανήκουν στην εταιρεία και όχι franchisees.

Αλλά ο πραγματικός ακρογωνιαίος λίθος του σχεδίου ανασυγκρότησης που εκπονήθηκε τον Μάιο ήταν στην πραγματικότητα οι ίδιοι οι franchisees. “Είμαστε franchisor και αυτό ήταν πάντα μέρος της ουσίας αυτού που έκανε την McDonald’s επιτυχημένη”, δήλωσε ο Easterbrook την εποχή εκείνη.

“Έχω μια ισχυρή φιλοσοφική δέσμευση πίσω από το franchising, νομίζω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για την επιχείρησή μας.”

Η ελπίδα είναι ότι η αφιέρωση περισσότερου ελέγχου στα franchises θα προκαλέσει νέο ενθουσιασμό και ενέργεια στα καταστήματα της McDonald’s.

Είναι μια ωραία ιδέα στη θεωρία. Αν όμως η έρευνα του Kalinowski είναι ενδεικτική, η McDonald’s έχει πολύ δρόμο να διανύσει πριν οι franchisees είναι έτοιμοι να την εμπιστευθούν ξανά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.