25 Απρ 2024
READING

Η HMV θα ανοίξει το μεγαλύτερο κατάστημα ψυχαγωγίας της Ευρώπης στο Μπέρμιγχαμ

4 MIN READ

Η HMV θα ανοίξει το μεγαλύτερο κατάστημα ψυχαγωγίας της Ευρώπης στο Μπέρμιγχαμ

Η HMV θα ανοίξει το μεγαλύτερο κατάστημα ψυχαγωγίας της Ευρώπης στο Μπέρμιγχαμ

Το μεγαλύτερο μουσικό και κινηματογραφικό κατάστημα στην Ευρώπη ανοίγει καθώς ο νέος καναδός ιδιοκτήτης της HMV κάνει το πρώτο βήμα σε ένα θαρραλέο σχέδιο επέκτασης που ελπίζει ότι θα αψηφήσει τις πτωτικές πωλήσεις CD και DVD.

Το μέγεθος ενός σούπερ μάρκετ και ονομάζεται HMV Vault, το κατάστημα του Μπέρμιγχαμ αποθηκεύει 80.000 CD και 25.000 άλμπουμ βινυλίου. Είναι μια γενναία κίνηση σε μια εποχή που οι παραδοσιακοί λιανοπωλητές λιανικής πώλησης κλείνουν και σε μια επιχείρηση όπου το online streaming έχει καταστρέψει τις πωλήσεις των προϊόντων φυσικής ψυχαγωγίας.

Αλλά είναι μια δήλωση προθέσεων από τον Doug Putman, τον 35χρονο ιδιοκτήτη της Sunrise Records, ο οποίος έσωσε την εταιρεία με τα 100 καταστήματα HMV από τη πτώχευση τον Φεβρουάριο. Υποσχέθηκε να επενδύσει τουλάχιστον £ 10 εκατομμύρια για να αναζωογονήσει την αλυσίδα και θέλει να κάνει τα καταστήματά του μέρος των τοπικών κοινοτήτων, να συνεργαστεί με φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Οι πωλήσεις φυσικών μέσων στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των CD, των DVD και των παιχνιδιών, συρρικνώθηκαν κατά σχεδόν 11% το έτος έως τις 25 Αυγούστου, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς Kantar. Στο βίντεο και κυρίως στα DVD οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 28%.

Το μερίδιο της HMV στην αγορά υποχώρησε τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε 14,4% κατά τους τρεις μήνες έως τις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο το 2018. 

Ωστόσο, η απώλεια της HMV ήταν το κέρδος του Amazon, επειδή το μερίδιο αγοράς του γίγαντα του Διαδικτύου αυξήθηκε σχεδόν στο ίδιο ποσό και τώρα αντιπροσωπεύει £ 1 από κάθε £ 4 που δαπανώνται για προϊόντα φυσικής διασκέδασης.

Καθώς βάζει τις τελευταίες πινελιές στο νέο του κατάστημα, ο Putman είναι αισιόδοξος: «Η αγορά είναι σίγουρα κάτω αλλά είμαστε πολύ πιο μπροστά από την αγορά. Είμαι πραγματικά χαρούμενος.”

Είπε ότι η HMV είχε πλεονέκτημα έναντι του Amazon επειδή πρόσφερε μια εμπειρία και ήταν μέρος των τοπικών κοινοτήτων. “Προσλαμβάνουμε ανθρώπους σε κοινότητες και συνεργαζόμαστε με φιλανθρωπικούς οργανισμούς και πληρώνουμε τον φόρο μας. Μας νοιάζει. Το Amazon προσφέρει ευκολία, αλλά κάθε φορά που αγοράζετε κάτι από εκεί θυσιάζετε κάτι για αυτό. “

“Ο κόσμος είναι ένας τρομακτικός τόπος αν υπάρχει μόνο το Amazon και τελικά όλοι αρχίζουν να το συνειδητοποιούν αυτό.”

Το κατάστημα του Μπέρμιγχαμ – κάτω από ένα πάρκο σε ένα τμήμα της εμπορικής περιοχής του κέντρου της πόλης – έχει ως στόχο να προσφέρει κάτι που δεν μπορεί να κάνει το Amazon. Έχει μια σκηνή για να φιλοξενήσει συγκροτήματα και DJs και μια αίθουσα προβολής με χώρο για 50 άτομα παράλληλα με τη μουσική, την ταινία, τα βιβλία,  αφίσες, μπλουζάκια, κούπες και τεχνολογία όπως ακουστικά και πικάπ.

“Έχουμε περισσότερους τίτλους βινυλίου σε απόθεμα σε αυτό το κατάστημα απ ‘ότι πωλήθηκαν ολόκληρο το περασμένο έτος στο Ηνωμένο Βασίλειο”, δήλωσε ο Putman. “Χρειαζόμαστε αυτό να είναι ένας προορισμός.”

Το σχέδιο είναι επίσης να ανοίξει ένα καφέ – καθιστώντας το κατάστημα ψυχαγωγίας προορισμού με τον ίδιο τρόπο όπως το γιγαντιαίο κατάστημα της Primark κάτω από το δρόμο, το οποίο τραβάει τα καροτσάκια των αγοραστών με τις καφετέριες, το σαλόνι ομορφιάς παράλληλα με τη φθηνή μόδα.

Η εταιρεία έχει ήδη επιτύχει το στόχο του Putman να εισαγάγει περισσότερο βινύλιο στα καταστήματά της. Το καθένα διαθέτει τώρα 3.000 έως 7.000 άλμπουμ, από έναν μέσο όρο μόλις 500 πριν. Αργότερα αυτόν τον μήνα, η HMV θα ξεκινήσει εκ νέου online, διευκολύνοντας την αναζήτηση και παραγγελία αντικειμένων.

Παρέχει επίσης περισσότερη ελευθερία στους διαχειριστές των καταστημάτων να έχουν προιόντα που γνωρίζουν ότι θα πάνε καλά τοπικά.

Τα καταστήματα φιλοξενούν τοπικές μπάντες – και πωλούν τα CD, το βινύλιο ή τα εμπορεύματά τους – και μπορούν να πάρουν τις περιφερειακές τάσεις, όπως η ζήτηση για reggae στο κατάστημα Bullring του Μπέρμιγχαμ.

Οι συστάσεις του προσωπικού θα αποτελέσουν επίσης σημαντικό μέρος του μέλλοντος. “Έχουμε τόσα πολλά ταλέντα και γνώσεις στις ομάδες. Υπάρχουν 1 εκατομμύριο τραγούδια το μήνα που κυκλοφορούν σε υπηρεσίες ροής.

Πώς μπορεί κάποιος να τα αφομοιώσει; Εναπόκειται σε εμάς να πούμε: “Εδώ είναι τα καλύτερα 10 πράγματα που προέκυψαν αυτή την εβδομάδα.” Προσπαθούμε να είμαστε οι ειδικοί “, δήλωσε ο Putman.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.